The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Zo breid je jouw KitchenAid keukenmixer uit

Een KitchenAid keukenmixer gebruik je voor het maken van de meest uiteenlopende gerechten, mits je de geschikte KitchenAid accessoires in huis hebt. In dit artikel zetten we de uitbreidingsmogelijkheden voor je op een rijtje.

Welke accessoires passen op mijn KitchenAid?

Kitchenaids met pastarollers en graanmolen

Met uitzondering van de menghaken, deeghaken en ballongardes, zijn alle opzetstukken van KitchenAid voor ieder type machine geschikt. Maar wanneer je een extra mengkom aanschaft, is het wél belangrijk dat deze qua grootte geschikt is voor jouw keukenmixer. Onder de KitchenAid Mini Mixer past bijvoorbeeld geen grote kom van 5 liter.

KitchenAid hulpstukken voor snijden en raspen

Kitchenaid met foodprocessor

Foodprocessor opzetstuk

Het foodprocessor opzetstuk gebruik je om te hakken, snijden en raspen. Zo snijd je een stuk fruit of groente gemakkelijk in blokjes of dunne reepjes. Op deze manier maak je vliegensvlug een gezonde rauwkostsalade of fruitsalade. Maar met de foodprocessor rasp je ook een stuk kaas. Lekker voor over de pasta.

Kitchenaid met spiraalsnijder

Spiraalsnijder opzetstuk

Met de spiraalsnijder snijd je een stuk groente in dunne, lange reepjes. Pak bijvoorbeeld een courgette en spies deze op de spiraalsnijder. De spiraalsnijder snijdt de courgette in een draaiende beweging tot dunne spaghetti slierten. Een gezonde én lekkere vervanger voor pasta.

KitchenAid hulpstukken voor persen en malen

Kitchenaid met slowjuicer

Slowjuicer opzetstuk

Je maakt de meest gezonde, verse sappen met het juicer opzetstuk. Kies jouw favoriete ingrediënten en duw dit door de vulopening van de juicer. Het opzetstuk perst vervolgens alle sappen eruit. Het pulp wordt gescheiden van het sap en blijft acher in de ronde zeef. Er blijft een mooie, heldere sap over zonder vruchtvlees.

Kitchenaid met vleesmolen

Voedselmolen opzetstuk

Heb jij altijd al verse worstjes of gehakt willen maken? Dan doe je dit gemakkelijk met de gehaktmolen. Kies zelf of je bijvoorbeeld kip, rundvlees of varkensvlees gebruikt. Voeg naar smaak kruiden toe en stop de stukjes vlees in de molen. De keukenmixer maalt dit vervolgens en duwt het door een raster zodat er slierten gehakt uit komen.

Pasta en roomijs maken met jouw KitchenAid

Kitchenaid met pastaroller

Pasta opzetstukken

Maak heerlijke verse pasta met de diverse pasta opzetstukken. Gebruik de pastaroller om het pastadeeg eerst in dunne plakken te rollen. Klik een pastasnijder op jouw KitchenAid en snijd de plakken vervolgens tot spaghetti of tagliatelle. De speciale raviolimaker maakt zelfs hol pastadeeg dat je vervolgens met een speciale trechter opvult met jouw zelfgemaakte vulling.

Kitchenaid met ijsbereider mengkom

Roomijsmaker

Wat is er lekkerder dan zelfgemaakt roomijs? Met de roomijsmaker maak je alle smaken ijs. Het leuke aan je eigen ijs maken, is dat je precies die ingrediënten kiest die jij lekker vindt. Frambozenroomijs met witte chocolade en merengue bijvoorbeeld. Met de speciale mengkom voor ijs, inclusief roerstaaf maak jij voortaan thuis de lekkerste desserts. Let op: deze kom past niet onder de KitchenAid Mini Mixer.

KitchenAid accessoires voor kloppen, kneden en mixen

deeghaak

Deeghaak

  • Functie: kneden
  • Bijvoorbeeld geschikt voor: brood- of pizzadeeg

Voor het maken van zwaar deeg gebruik je de kneedhaak. Met dit opzetstuk rekt het deeg als het ware uit. Dit is vergelijkbaar met de beweging die je met je handen of met een deegroller zou maken.

platte menghaak

Platte menghaak

  • Functie: mixen
  • Bijvoorbeeld geschikt voor: pannenkoekenbeslag

Met de platte menghaak maak je een egaal, klontvrij beslag, zoals pannenkoekenbeslag. Er zijn meerdere varianten menghaken, bijvoorbeeld met een siliconenrand. Hiermee schraap je de restjes langs de binnenkant van de kom ook mee.

ballongarde

Ballongarde

  • Functie: kloppen
  • Bijvoorbeeld geschikt voor: slagroom, eiwit

Gebruik voor het kloppen van luchtige mengsels de ballongarde. Dankzij zijn ballonvorm klopt je met dit opzetstuk lucht in room of eiwitten. Zo maak je heerlijk verse slagroom.

Mengkommen in alle vormen en maten

Kies je voor een glazen of roestvrijstalen mengkom? Beide hebben ze bepaalde voordelen. Zo heeft de glazen kom een handige literaanduiding om vloeistoffen direct in de kom af te meten. De roestvrijstalen kom is lekker stevig. Het hebben van een extra kom is handig, omdat je zo verschillende bereidingen achter elkaar uitvoert zonder dat je de kom hoeft af te spoelen. De mengkommen zijn er in verschillense groottes. Kijk daarom goed of de mengkom onder jouw type keukenmixer past.

Accessoires voor extra gebruiksgemak

Houd jij niet van spetters op de muren? Dan heeft KitchenAid hier een mooie oplossing voor; het antispatdeksel. Handig wanneer je slagroom opklopt, óf bloem gaat mengen. Deze deksel heeft ook nog eens een handige vulopening, zodat je tijdens het mengen nog wel gewoon ingrediënten toevoegt. Wanneer je jouw mooie KitchenAid mixer graag stof- en krasvrij houdt, dan berg je hem na gebruik netjes op in de stevige mixerhoes.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.295 beoordelingen