The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lisanne

Kloppen, kneden en mixen met een keukenmixer

Kloppen, kneden en mixen zijn de belangrijkste functies van een keukenmixer. Deze krachtpatser wordt standaard geleverd met 3 opzetstukken voor het kloppen van eiwitten voor een merengue, het kneden van dik pizza- of taartdeeg en voor het mixen van allerlei soorten dun of dik beslag.

1. Gebruik voor kloppen de ballongarde

ballongarde

Voor het kloppen van luchtige mengsels gebruik je de ballongarde. Dit opzetstuk klopt dankzij zijn ballonvorm lucht in room of eiwitten. Hierdoor maak je er gemakkelijk slagroom of merengue mee. Je gebruikt 'm ook gebruiken voor dun beslag, bijvoorbeeld voor biscuit.

2. Gebruik voor kneden de kneedhaak

kneedhaak

Wil je brood-, pizza- of taartdeeg kneden? Voor zwaar, dik (gist)deeg gebruik je de kneedhaak. De spiraalvorm voorkomt dat het deeg tijdens het kneden in de kneedhaak omhoog 'kruipt'. Ook is dit opzetstuk doorgaans voorzien van een coating die voorkomt dat het mengsel blijft plakken. Als alle ingrediënten zijn gemengd, hoef je er zelf alleen nog een bolletje deeg van te kneden.

3. Gebruik voor mixen de klopgarde

platte menghaak

De klopgarde is heel geschikt voor het mixen van een egaal, klontvrij beslag. Dit opzetstuk, dat ook wel 'platte menghaak' wordt genoemd, gebruik je bijvoorbeeld voor dun cake- of pannenkoekenbeslag. Maar ook voor cheesecake of taartvulling gebruik je de klopgarde.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 20.188 beoordelingen