The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

KitchenAid vs Kenwood keukenmixers

KitchenAid en Kenwood zijn twee grote merken wanneer we het over keukenmixers hebben. Beide merken brengen namelijk al jarenlang kwalitatief hoogwaardige keukenmixers op de markt. Dit maakt het kiezen tussen een KitchenAid of Kenwood er niet per se gemakkelijker op. Om je hierbij te helpen hebben we de belangrijkste verschillen op een rijtje gezet.

Vergelijk KitchenAid met Kenwood keukenmixers

kitchenAid Kenwood
Type aandrijving Direct Indirect
Beschikbare kleuren 15 kleuren 2 kleuren
Design Verfijnd en klassiek Robuust en stoer
Grootte modellen 3,3 liter, 4,6 liter, 6,9 liter 4,6 liter, 6,7 liter
Uitbreidingsmogelijkheden Hakken, snijden, raspen, pasta maken Hakken, snijden, raspen, pasta maken

Krachtige motor

Zwarte kitchenaid keukenmixer

De kracht van een KitchenAid

Een KitchenAid keukenmixer heeft minder vermogen nodig om veel kracht te geven. Dit komt omdat de motor de opzetstukken direct aandrijft, zonder dat er kracht verloren gaat. Zoek je een extra krachtige KitchenAid waarmee je zware deegsoorten, zoals brooddeeg wilt kenden? Dan zit je met een KitchenAid van 300 watt vermogen al goed.

 • Directe aandrijving
Mengkom, klopgarde, appeltaart

De kracht van een Kenwood

Kenwood keukenmixers hebben net als KitchenAid keukenmixers een krachtige motor. De motor drijft de opzetstukken indirect aan, dus de keukenmixer zal meer vermogen nodig hebben om veel kracht te kunnen leveren. Zoek je een Kenwood met veel kracht, dan kies je voor een model met minimaal 1000 watt vermogen.

 • Indirecte aandrijving

Keuze uit modellen

Verschillende kleuren kitchenaid

KitchenAid modellen

Kitchenaid besteed veel aandacht aan het design van de keukenmixers. Deze keukenmixers misstaan daarom niet op je aanrecht en je kiest ook nog eens uit veel verschillende kleuren. Hier hangt dan ook wel een prijskaartje aan. KitchenAid heeft ook een mixer speciaal ontworpen voor de kleine keuken; de Artisian Mini mixer. Deze keukenmixer neemt een stuk minder ruimte in beslag op je keukenblad.

 • Stevig en solide
 • Mooi design, beschikbaar in diverse kleuren
 • Mini mixer voor de kleine keuken
 • Mixers zijn prijzig
Grijze kenwood keukenmixer

Kenwood modellen

Kenwood maakt stevige en solide keukenmixers en gebruikt, net als KitchenAid, hoogwaardige materialen. In vergelijking tot de modellen van KitchenAid zijn Kenwoord keukenmixer wat lomper qua design. Kenwood onderscheidt zich van KitchenAid met een uniek model met kookfunctie; de Cooking Chef. Hiermee braad je ook een stuk vlees aan en maak je verse, warme sauzen.

 • Stevig en solide
 • Model met kookfunctie
 • Minder aandacht besteed aan design

Uitbreidingsmogelijkheden

pastaroller op kitchenaid

Uitbreidingsmogelijkheden van een KitchenAid

KitchenAid keukenmixers hebben veel uitbreidingsmogelijkheden. Zo zijn er opzetstukken voor het hakken, snijden en raspen van ingrediënten. Met de sapcentrifuge pers je het sap uit groenten en fruit voor een heldere sap. Ook zijn er diverse pasta opzetstukken voor het maken van spaghetti of zelfs ravioli. De opzetstukken van KitchenAid zijn echter vrij prijzig, hierdoor zul je gericht moeten kiezen welke je wel of niet aanschaft.

 • Ruime keuze uit opzetstukken
 • Opzetstukken zijn prijzig
blender op kenwood

Uitbreidingsmogelijkheden van een Kenwood

De uitbreidingsmogelijkheden van een Kenwood keukenmixer zijn vergelijkbaar met die van een KitchenAid. De opzetstukken van Kenwood zijn echter een stuk goedkoper dan die van KitchenAid. Hierdoor breid je jouw keukenmixer gemakkelijker uit. Kenwood heeft daarnaast ook een blender opzetstuk voor het maken van smoothies.

 • Ruime keuze uit opzetstukken
 • Ook een blender opzetstuk

Conclusie

Wat betreft kwaliteit en kracht liggen de KitchenAid en Kenwood keukenmixers dicht bij elkaar. Ook de uitbreidingsmogelijkheden zijn vergelijkbaar, hierin zijn geen grote verschillen te benoemen. Wel zijn de keukenmixers en de opzetstukken van Kenwood een stuk goedkoper dan die van KitchenAid. KitchenAid besteedt daarentegen weer meer aandacht aan het design van de mixer. Ook dit zou een belangrijke overweging kunnen zijn, aangezien een keukenmixer wel z’n plekje opeist op jouw keukenblad.

Iris
Artikel van:
Iris Keukenmixerspecialist

© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 12.849 beoordelingen