The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Iris

Welke Kenwood keukenmixer past bij mij?

In dit artikel helpen we je om een Kenwood keukenmixer te kiezen die past bij jou. Kenwood mixers verschillen niet alleen van design, maar ook qua mogelijkheden. Bekijk de tabel hieronder voor een snel overzicht van de plus- en minpunten per lijn. In de rest van het artikel gaan we dieper in op de details.

In het kort

Inhoud mengkom Vermogen Belangrijkste kenmerken
Kenwood Prospero 4,3 liter 900 watt Compacte goede mixer voor de kleine keuken. Voor grote of zware bereidingen zijn de andere modellen beter geschikt.
Kenwood kMix 5 liter 1000 watt Mooi design en een stukje krachtiger en groter dan de Prospero. Minder geschikt voor langdurig kneedwerk. Blender- en foodprocessor opzetstuk niet koppelbaar.
Kenwood Chef 4,6 liter 1000 - 1500 watt Iets minder geschikt voor grote bereidingen dan de kMix, maar met een krachtigere motor. Zeer geschikt voor langdurig kneedwerk. Alle opzetstukken koppelbaar.
Kenwood Chef XL 6,7 liter 1200 - 1700 watt Zeer krachtig model, geschikt voor zwaar en intensief gebruik. Neemt iets meer ruimte in beslag op het aanrecht.

Kenwood Prospero

kenwood prospero

De Kenwood Prospero is een prima basis mixer, die dankzij het compacte formaat ook op een kleiner aanrecht past. Je breidt de keukenmixer uit met diverse opzetstukken dankzij de 3 aandrijfpunten. Met 900 watt vermogen beschikt 'ie over een matige kracht. Wanneer je ook brood of pizzadeeg gaat kneden, raden we je daarom een Kenwood met meer dan 1000 watt aan.

 • Dankzij het compacte formaat geschikt voor in een kleine keuken.
 • Niet geschikt voor langdurig zwaar kneedwerk en grote bereidingen.

Mogelijke opzetstukken: blender, vleesmolen, sapcentrifuge, foodprocessor.

Kenwood kMix

Kenwood kMix rood

De Kenwood kMix valt op door het moderne en verfijnde design. De ruime mengkom maakt het mogelijk om veel ingrediënten in één keer te bewerken. Het nadeel van deze mixer, is dat 'ie bovenop niet beschikt over aandrijfpunten. Hierdoor breid je 'm niet uit met ieder opzetstuk. Ben je van plan om langdurig deeg kneden en er ook mee te snijden, hakken en blenden? Dan raden we je de Chef aan.

 • Mooi design.
 • Ruime mengkom van 5 liter voor grote bereidingen.
 • Met 1 aandrijfpunt is dit de enige Kenwood die je niet uitbreidt met een blender of foodprocessor opzetstuk.
 • Minder geschikt voor langdurig kneedwerk.

Mogelijke opzetstukken: graanmolen, lage snelheidsrasp, pastamakers (lasgne, spaghetti, tagliatelle), vleesmolen.

Kenwood Chef

Kenwood chef met blender

De Kenwood Chef is een krachtige keukenmixer. Je kneed er met gemak zware deegsoorten mee, zoals brood- en pizzadeeg. Dit doe je lange tijd achter elkaar, want de krachtige motor raakt niet zomaar oververhit. Wil je grote taarten en meerdere broden tegelijk maken? Dan raden we je de Chef XL aan.

 • Krachtige keukenmixer die geschikt is voor langdurig kneedwerk.
 • Deze alleskunner breid je uit met vele opzetstukken.
 • Minder geschikt voor grote bereidingen.

Mogelijke opzetstukken: blender, foodprocessor; spiraalsnijder, blokjessnijder, ijsbereider, graanmolen, hoge en lage snelheidsrasp, pastamakers, vleesmolen.

Kenwood Chef XL

Kenwood chef xl

Met de Kenwood Chef XL maak je grote gerechten, dankzij de extra ruime mengkom van wel 6,7 liter. Deze krachtpatser gebruik je de hele dag door, zonder dat de motor oververhit raakt. Deze mixer is daarom een echte aanrader voor wanneer je dagelijks in de keuken staat en je de mixer lang achter elkaar aan het werk zet.

 • Extra grote mengkom van 6,7 liter voor grote bereidingen,
 • Krachtige keukenmixer die geschikt is voor langdurig kneedwerk.
 • Deze alleskunner breid je uit met vele opzetstukken.
 • Neemt wat meer ruimte in beslag op je keukenblad.

Mogelijke opzetstukken: blender, foodprocessor; spiraalsnijder, blokjessnijder, ijsbereider, graanmolen, hoge en lage snelheidsrasp, pastamakers, vleesmolen.

Uitbreidingsmogelijkheden van een Kenwood

Ben je benieuwd welke accessoires precies op welke modellen passen? In dit artikel laten we alle uitbreidingsmogelijkheden zien van een Kenwood.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.854 beoordelingen