The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lisanne

Hakken, snijden en raspen met een keukenmixer

De belangrijkste functie van een keukenmixer is het kneden en mixen van deeg en beslag. Maar wist je dat je deze krachtpatser net zo goed gebruikt voor het hakken van noten en chocola, en het snijden en raspen van groenten en fruit? Lees verder om te ontdekken welke accessoires je nodig hebt.

1. Gebruik voor hakken het hakmolen-opzetstuk

hakmolen met koffiebonen

Wil je noten en chocolade in grove stukken hakken? Gebruik dan het hakmolen-opzetstuk. Dit accessoire is met zijn vlijmscherpe messen en hoge vermogen heel geschikt voor het verwerken van harde ingrediënten. En omdat dit opzetstuk maar een kleine mengkom heeft, is hij ook heel geschikt voor het vermalen van kruiden en specerijen. Je sluit 'm aan op het hoge snelheidsaandrijfpunt aan de achterkant van je keukenmixer. De mengkom van je keukenmixer heb je dus niet nodig.

2. Gebruik voor snijden en raspen het foodprocessor-opzetstuk

foodprocessor opzetstuk met rasp- en snijbladen

Wil je wortels raspen of appels in blokjes of plakjes snijden? Dan gebruik je het foodprocessor-opzetstuk. Je sluit dit opzetstuk aan op het lage snelheidsaandrijfpunt aan de voorkant van je keukenmixer. De mengkom van je keukenmixer gebruik je om de wortelrasp of plakjes appel mee op te vangen. Het foodprocessor accessoire wordt doorgaans geleverd met een set snijschijven voor de gewenste rasp- of snijdikte. Frietliefhebbers opgelet: er bestaan zelfs speciale frietschijven voor het snijden van verse patat.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.835 beoordelingen