The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robin

Hoe zet je boeken op een Kobo e-reader?

Je wilt je digitale bibliotheek van je oude Kobo e-reader overzetten op je nieuwe e-reader. Dat lijkt ingewikkeld. Hieronder leggen we uit hoe je dit doet, zodat je ook zonder ICT diploma je e-reader vol zet met boeken. Zo herlees je je favoriete e-book of begin je aan dat e-book dat al maanden in een hoekje van je oude e-reader ligt te verstoffen.

Boeken op je Kobo e-reader zetten

Boeken op kobo e-reader zetten

Er zijn verschillende manieren om boeken op je Kobo e-reader te zetten. In dit artikel leggen we voor de volgende methodes uit hoe dit moet.

 • Boeken uit de Kobo Shop
 • Direct overzetten
 • Via een hulpprogramma
 • Adobe Digital Editions
 • Calibre

Wat heb je nodig?

E-reader plus thuislader
 • Een opgeladen e-reader (voor gebruik 4 uur opladen)
 • Meegeleverde micro usb kabel.
 • De gebruikersnaam en wachtwoord van je huidige Kobo account. Wanneer je met dit account inlogt kun je je eerder gekochte boeken uit de Kobo Shop overzetten.
 • Een laptop of pc, wanneer je je bibliotheek met e-books die je ergens anders hebt gekocht wilt overzetten.
 • De gebruikersnaam en wachtwoord van je huidige Adobe Digital Editions account.

Tijdsindicatie: afhankelijk van de omvang van je bibliotheek 1/2 tot 4 uur.

Boeken uit de Kobo Shop op je e-reader zetten

Kobo Shop

Meld je op je nieuwe Kobo e-reader aan met hetzelfde Kobo account dat je op je vorige Kobo gebruikte. Als je e-reader wifi ondersteunt kan dit via de e-reader zelf. Op de laptop of pc log je eerst in op Kobo Desktop, dat je via de site van Kobo kunt downloaden. Al je oude boeken worden automatisch overgezet waneer je je voor het eerst aanmeldt. In de bibliotheek klik je op de omslag van een boek om nieuwe boeken te downloaden.

Overige boeken op je e-reader zetten

Ebooks epub

Controleer voordat je boeken overzet van je oude naar je nieuwe e-reader eerst of ze een bestandsformaat hebben dat je nieuwe e-reader ondersteunt. Het bestandsformaat staat achter de naam van een document (meestal .EPUB, maar bijvoorbeeld ook .PDF of. JPEG). Check in de handleiding van je e-reader of een bestandsformaat wordt ondersteund. In dat geval kan je boeken direct overzetten. Boeken in een ongeschikt formaat kan je met een hulpprogramma overzetten naar een ander formaat; ga hiervoor verder naar "Boeken overzetten via hulpprogramma".

Boeken direct overzetten

Ebooks Windows verkenner
 • Sluit je oude e-reader aan op je computer en klik op Verbinden.
 • Maak een nieuwe map aan op je computer.
 • Ga via Windows Verkenner (Windows) of Finder (Mac), naar je oude e-reader.
 • Kopieer alle boeken naar de map die je net hebt aangemaakt.
 • Ontkoppel je oude e-reader.
 • Sluit je nieuwe e-reader aan op je computer.
 • Sleep de boeken uit de net aangemaakte map naar je e-reader via de Windows Verkenner of Finder.
 • Ontkoppel je e-reader via de ontkoppelfunctie op je computer voordat je de micro usb kabel loskoppelt.

Boeken overzetten via een hulpprogramma

Ereader

Wanneer je e-reader de boeken niet herkent en je het bestandsformaat wilt wijzigen gebruik je een hulpprogramma. We raden hiervoor Adobe Digital Editions en Calibre aan. ADE heeft een gebruiksvriendelijke bibliotheek, maar het programma heeft weinig aanpassingsmogelijkheden. Ook belangrijk: je hebt ADE nodig om versleutelde ASCM-bestanden, die je bijvoorbeeld downloadt uit de online bibliotheek, om te zetten naar epub. Calibre is is makkelijker aan te passen met bijvoorbeeld metadata en plug-ins. Het ziet er alleen minder intuïtief en gebruiksvriendelijk uit en bewaart geen highlights en annotaties.

Adobe Digital Editions

Ereader Adobe Digital

Je hoeft geen Adobe ID aan te maken om het programma te gebruiken. Wanneer je dit wel doet, kun je de boeken op 6 verschillende computers, tablets of e-readers lezen via je Adobe ID. Je hebt ook een account nodig om tegen kopiëren beveiligde e-books om te zetten naar het toegankelijke epub-formaat. Boeken voeg je toe door via 'Bestand', 'Toevoegen aan bibliotheek' te selecteren. Je kunt nu boeken van je oude e-reader of van je computer toevoegen aan je bibliotheek. Sleep deze vervolgens van je bibliotheek naar je e-reader om ze daar op te zetten.

Calibre

E-reader Calibre

Je kunt het bestandsformaat van boeken veranderen door op het icoon 'boeken converteren' te klikken. In de rechterbovenhoek kun je het uitvoerformaat veranderen naar het bestandsformaat van jouw keuze. Sleep het boek vervolgens vanuit de bibliotheek naar het icoontje van je e-reader. Je bent klaar met de installatie en kunt je e-reader nu gebruiken!© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.590 beoordelingen