The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Lucass

Hoe kies je een koptelefoon met de juiste klank?

Je bent op zoek naar een koptelefoon met een geluid dat bij je past, maar weet niet welke koptelefoon dit is. In dit artikel leggen wij je uit hoe je een koptelefoon met de juiste klank kiest. Zo klinken jouw favoriete nummers precies zoals jij wilt.

De juiste klank kiezen

De juiste klank kiezen

Bij het kiezen van een koptelefoon met de juiste klank voor jou, vraag je jezelf het volgende af:

  • Welk soort klank vind je fijn?
  • Hoe wil je dat de bas klinkt?
  • Wat verwacht je van de middelhoge tonen?

Hoe vergelijk je klanken?

Koptelefoons vergelijken

Onze audio specialist heeft de klank van onze populairste koptelefoons gemeten met een speciale meetmicrofoon. Op de pagina van het product vind je in de specificaties ‘klank volgens de specialist.’ Zo zie je eenvoudig welke koptelefoon een rijk basgeluid produceert en welk exemplaar de middelhoge tonen wel of niet benadrukt. Wanneer de koptelefoon over een equalizer beschikt, staat dit erbij. Met een equalizer pas je het geluid aan naar eigen smaak.

Bepaal vooraf wat voor soort klank bij je past

Bepaal vooraf

Voordat je de klank van koptelefoons online met elkaar vergelijkt, bepaal je wat voor geluid je fijn vindt. Kijk naar wat voor muziek je luistert en bepaal wat voor klank de koptelefoon moet hebben om jouw favoriete genre zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Wil je dat de nadruk op de bas ligt? Of wil je dat de lage en middelhoge tonen in balans zijn, waardoor de muziek klinkt zoals de artiest het bedoeld heeft.

Wat voor bas vind je prettig?

Bas testen

Bij het basgeluid delen we koptelefoons in onder 3 categorieën: niet nadrukkelijk aanwezig, licht nadrukkelijk aanwezig en zeer nadrukkelijk aanwezig. Met een koptelefoon waarbij het basgeluid niet nadrukkelijk aanwezig is, klinkt het basgeluid zoals de artiest het bedoeld heeft. Bij een koptelefoon waarbij het basgeluid licht nadrukkelijk aanwezig is, zijn de lage tonen iets beter hoorbaar. Bij een koptelefoon met een zeer nadrukkelijk aanwezige bas hoor je de lage tonen extra krachtig.

Ga na wat je van de middelhoge tonen verwacht

Middelhoge tonen testen

Net als bij het basgeluid delen we de middelhoge tonen van koptelefoons onder in 3 categorieën: niet geaccentueerd, gebalanceerd en extra geaccentueerd. Wanneer de middelhoge tonen niet geaccentueerd zijn, worden vocalen en instrumenten niet benadrukt. Zijn de middelhoge tonen gebalanceerd? Dan klinken deze tonen precies zoals de artiest het in de studio bedoeld heeft. Bij extra geaccentueerde middelhoge tonen worden vocalen en instrumenten extra benadrukt.

Hoge tonen zijn lastig te meten

Hoge tonen

Het meten van de hoge tonen is lastiger dan het meten van de lage en middelhoge tonen. De meeste fabrikanten kiezen ervoor om bepaalde delen van de hoge tonen te accentueren en bepaalde delen te dempen. Dit doen zij zodat je favoriete muziek zo gedetailleerd mogelijk klinkt, maar dat maakt het voor ons niet mogelijk om ze goed te meten.

Wil je het geluid zelf aanpassen?

Geluid aanpassen

Wil je het geluid van de koptelefoon helemaal zelf aanpassen? Kies dan een koptelefoon met een equalizer. Met een equalizer pas je zelf de frequenties van de muziek aan en kies je uit verschillende geluidsprofielen. Wanneer je een koptelefoon met equalizer kiest, weet je zeker dat het geluid voldoet aan jouw wensen. Je gebruikt de equalizer door de app van de fabrikant van jouw koptelefoon te gebruiken.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.842 beoordelingen