The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucas

Hoe kies je de beste koptelefoon voor thuis?

Je bent op zoek naar een koptelefoon voor thuis. Aangezien thuis meerdere functies handig zijn, maar niet noodzakelijk, leggen we je in dit artikel per specificatie uit wat het is en waar je op moet letten. Wanneer je bijvoorbeeld zonder kabel naar muziek wil luisteren, is een draadloze koptelefoon noodzakelijk.

Een koptelefoon voor thuis kiezen

Koptelefoon thuis

Wanneer je een koptelefoon voor thuis zoekt zijn er verschillende specificaties die handig zijn. Wanneer je een koptelefoon voor thuis zoekt, vraag jezelf dan het volgende af:

  • Wil je draadloos luisteren?
  • Wil je minder horen van omgevingsgeluid?
  • Wil je snel verbonden zijn met je smartphone?
  • Is een hoge geluidskwaliteit belangrijk?
  • Wil je met meerdere afspeelapparaten tegelijk verbonden zijn?
  • Wil je het geluid via een app aanpassen?
  • Luister je dagelijks lang naar muziek?

Wil je zonder snoer naar muziek luisteren?

Bluetooth

Om draadloos naar muziek te luisteren heb je een koptelefoon met bluetooth nodig. Er zijn verschillende situaties in huis waarbij het handig is als er geen draad tussen je smartphone en koptelefoon hangt. Wanneer je bijvoorbeeld gaat stofzuigen, is er geen kans dat er de kabel in de weg zit. Een draadloze koptelefoon is wel iets duurder dan een bedrade koptelefoon.

Heb je veel last van omgevingsgeluid

Noise cancelling

Noise cancelling is de populaire technologie die ervoor zorgt dat omgevingsgeluid gedempt wordt. Het dempen van het geluid thuis hangt af van je situatie. Heb jij vaak spelende kinderen over de vloer? Dan is het handig om een topklasse model uit te zoeken die stemmen goed dempt. Wanneer je het geluid van het treinspoor naast je huis minder hard wil horen, voldoet een basisklasse of middenklasse model.

Wil je sneller verbonden zijn met je smartphone

NFC

Met NFC zet je snel een verbinding op tussen je smartphone en de koptelefoon. Dit doe je door het NFC punt van de koptelefoon kort tegen het NFC punt van je smartphone te houden. Dit is een functie die niet nodig is, maar zeker handig als je snel verbonden wil zijn met je smartphone of ander afspeelapparaat.

Wil je genieten van hoge geluidskwaliteit

Hi-res audio

Een koptelefoon die Hi-res audio ondersteunt, speelt Hi-res audio bestanden af. Deze bestanden zijn groter dan het standaard mp3, waardoor je meer detail hoort. Dit is handig voor iedereen die graag naar muziek in hoge kwaliteit luistert, dus ook voor thuis.

Wil je met meerdere apparaten verbonden zijn?

Multipoint pairing

Met multipoint pairing verbind je de koptelefoon met 2 of meer apparaten tegelijk. Zo ben je bijvoorbeeld verbonden met je telefoon en je computer. Wanneer je een video kijkt op je pc en je krijgt een inkomende oproep binnen op je telefoon, schakelt de verbinding automatisch over naar je telefoon. Dit is handig voor thuis als je de koptelefoon met meerdere apparaten wil verbinden.

Wil je het geluid aanpassen?

Equalizer in app

Sommige draadloze koptelefoons zijn te bedienen en personaliseren via een app van de fabrikant. Zo heeft Sony bijvoorbeeld de Sony Headphones Connect app. Hier stel je het geluid af op jouw wensen en pas je de instellingen aan naar jouw voorkeuren. Dit is niet nodig voor thuis, maar wel handig.

Luister je veel naar muziek?

Batterijduur

Wanneer je thuis een draadloze koptelefoon wil, dan is het niet nodig om er een met een lange batterijduur te kiezen. Je hebt in principe altijd een stopcontact in de buurt, dus een tijdje opladen zorgt voor weer genoeg batterij om verder te luisteren.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.868 beoordelingen