The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Donato

Hoe sluit je jouw Windows laptop aan op je tv?

Door je laptop aan te sluiten op je televisie, maak je van je laptop een mediacenter. Alle series, films, foto's en games die je op het scherm van je laptop ziet, bekijk je voortaan op je televisie. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een hdmi kabel. Wij vertellen je hoe je jouw laptop aansluit op je televisie.

Voordat je begint

Je hebt de juiste videokabel nodig om je laptop op je televisie aan te sluiten. Bekijk de uitgangen van je laptop en de ingangen van je televisie en zoek een aansluiting die ze allebei hebben. Gebruik bij voorkeur een hdmi aansluiting, want veel laptops hebben die. Heeft je laptop geen hdmi? Dan gebruik je vga of dvi. Houd er rekening mee dat vga geen geluid doorgeeft. Hebben je laptop en je televisie geen enkele aansluiting gemeen? Gebruik dan een converter, een 'tussenapparaatje' met meerdere aansluitingen.

Stap 1: verbind je laptop met je televisie

Videokabel

Zet je laptop en televisie uit en gebruik de hdmi kabel om je laptop met je televisie te verbinden. Je herkent een hdmi kabel aan de rechthoekige vorm die smaller wordt naar beneden. Of zie de afbeelding hiernaast als voorbeeld voor een hdmi kabel. Gebruik een kabel die lang genoeg is om je laptop op een veilige plek neer te zetten. Wanneer beide apparaten verbonden zijn, zet je je laptop en televisie aan. Wacht tot ze volledig zijn opgestart.

Stap 2: kies de juiste ingang op je televisie

Ingang kiezen

Gebruik de afstandsbediening van je televisie om de juiste ingang te selecteren. De knop die je hiervoor nodig hebt, heet meestal Source of Input. Druk op deze knop en selecteer in het menu de juiste ingang. Bij sommige televisies zie je geen menu wanneer je op de Source knop drukt. Druk in dat geval net zo vaak op de Source knop totdat je de juiste ingang in beeld ziet.

Stap 3: stel de uitgang van je laptop in

Uitgang instellen
  • Ga op je laptop naar het bureaublad en klik op de rechter muisknop.
  • Klik op Beeldscherminstellingen.
  • Je ziet in het volgende venster 2 blokjes naast elkaar. Deze blokjes zijn genummerd (1 en 2) en stellen je laptop en je televisie voor. Zie je maar 1 blokje? Klik dan op Detecteren.
  • Klik achter de optie Meerdere schermen op de keuzelijst en kies de optie Deze beeldschermen dupliceren.

Stap 4: stel de resolutie in

Resolutie instellen

Klik achter de optie Resolutie op de keuzelijst en kies de resolutie van jouw televisie. Gebruik de volgende resoluties:

  • Heb je een HD Ready televisie? Kies dan 1280 x 720.
  • Heb je een Full HD televisie? Kies dan 1920 x 1080.
  • Heb je een 4K televisie? Kies dan 3840 x 2160.

Je bent klaar

Je ziet nu het beeld van je laptop of computer op je televisie. Om een film of serie te bekijken, speel je deze af op dezelfde manier als dat je dat normaal op je laptop zou doen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.570 beoordelingen