The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Manon

Welke lens heb je nodig voor je Canon spiegelreflexcamera?

Als je op zoek bent naar een lens voor je Canon spiegelreflexcamera, heb je keuze uit een breed assortiment. Maar welke lenzen passen op je camera? Zo heb je lenzen voor full frame en aps-c spiegelreflexcamera's. Je leest hier welke lenzen geschikt zijn voor jouw Canon spiegelreflexcamera.

Lenzen voor full frame spiegelreflexcamera's van Canon

Canon EF lens voor full frame

Lenzen voor full frame camera's hebben een EF-vatting. Deze lenzen benutten de volledige grootte van de sensor. Omdat deze lenzen gemaakt zijn voor een grote full frame sensor, passen ze ook op een kleinere APS-C sensor. Je herkent Canon lenzen voor full frame spiegelreflexcamera's aan het rode bolletje op de lens. Zowel Canon full frame als APS-C camera's hebben een rood bolletje. Dit is ook het punt waar je het rode bolletje van de lens op de camera bevestigt.

Lenzen voor APS-C spiegelreflexcamera's van Canon

Canon EF-S lens voor APS-C

EF-S lenzen zijn geschikt voor APS-C camera's van Canon. Deze lenzen herken je aan het witte vierkantje. Omdat een Canon APS-C sensor een cropfactor van 1,6 heeft, vermenigvuldig je de brandpuntsafstand van de lens met dit getal. In dat geval functioneert een 50mm lens als 80mm lens. Dit is handig als je sporters of wilde dieren fotografeert, omdat je dan verder inzoomt. Lenzen met een EF-S vatting zijn niet geschikt voor full frame sensoren, omdat deze groter zijn dan de APS-C sensoren waar de lenzen voor gemaakt zijn.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.352 beoordelingen