The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Manon

Welke lens heb je nodig voor je Canon systeemcamera?

Canon heeft verschillende lenzen voor systeemcamera's. Zo zijn er lenzen met een RF vatting en met een EF-M vatting. Maar welke lens is geschikt voor jouw Canon systeemcamera? We leggen hier het verschil uit tussen de vattingen, zodat jij weet welke lenzen op jouw systeemcamera van Canon passen.

Canon EOS R systeemcamera's

Canon RF lens

Voor Canon EOS R systeemcamera's zijn de lenzen met een RF vatting geschikt. De EOS R camera's hebben een full frame sensor, hier passen dus geen lenzen met een EF-M vatting op. Bij sommige Canon EOS R camera's ontvang je een EF-EOS R Adapter. Met deze adapter gebruik je wel EF lenzen van full frame spiegelreflexcamera's op je full frame systeemcamera. Je herkent de RF lenzen aan het rode streepje. Dit streepje staat ook op de camera.

Canon EOS M systeemcamera's

Canon EF-M lens

Heb je een Canon EOS M systeemcamera? Dan zijn de lenzen met een EF-M vatting geschikt voor jouw camera. Deze lenzen zijn geoptimaliseerd voor Canon systeemcamera's met een APS-C sensor. Als je toch een EF of EF-S lens wilt gebruiken, heb je daar een speciale adapter voor nodig. De adapter heeft dan een EF-M camera vatting nodig en een EF(-S) lens aansluiting.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.236 beoordelingen