The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

Hoe onderhoud je een luchtontvochtiger?

Je luchtontvochtiger zorgt ervoor dat je de luchtvochtigheid in huis niet te hoog wordt. Om zo lang mogelijk van je luchtontvochtiger te genieten moet je deze goed onderhouden. Een volledige onderhoudsbeurt duurt ongeveer 15 minuten.

Waterreservoir

Leeg het waterreservoir minstens 1 keer per week, of wanneer hij tussendoor al vol is. Maak het reservoir minimaal 1 keer per 2 weken schoon met warm water en mild afwasmiddel. Als het waterreservoir stinkt, gebruik dan water met citroensap of water met schoonmaakazijn. Let op: Het water uit het reservoir is niet bruikbaar als drinkwater of om mee te koken of te wassen. Het water heeft namelijk stilgestaan en bevat veel bacteriën.

Filter

In de filter van een luchtontvochtiger blijven vuil en stofdeeltjes achter. Als de filter verzadigd is, moet je deze, afhankelijk van het soort filter, vervangen of schoonmaken.

Bij luchtontvochtigers met een wasbaar filter, maak je de filter ongeveer 1 keer per 2 maanden schoon. In een zeer stoffige ruimte raden we aan om de filter vaker schoon te maken. Wasbare filters vervang je als je gaten of scheuren in de filter ziet.

Vervangbare filters wissel je ongeveer 1 keer per 6 maanden. Let op, dit is sterk afhankelijk van de omgeving. In een stoffig huis moet de filter sneller worden vervangen. Zorg ervoor dat je de juiste filter hebt voor jouw ontvochtiger, elk model heeft namelijk een andere filter.

Behuizing

De buitenkant van de luchtontvochtiger maak je schoon met een natte doek en eventueel wat mild afwasmiddel. Geef het rooster waarlangs de lucht naar binnen wordt gezogen wat extra aandacht, hier hoopt namelijk de meeste stof op.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.227 beoordelingen