The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Gaby

Hoe kies je een luchtontvochtiger?

Een te hoge luchtvochtigheid in huis levert verschillende ongemakken op. Zo krijg je bijvoorbeeld last van muffe geurtjes, vochtplekken en ongedierte als zilvervisjes. Een luchtontvochtiger helpt je bij het oplossen van deze vochtproblemen. Waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf van een luchtontvochtiger? Wij helpen je graag bij het uitkiezen van de beste luchtontvochtiger voor jou.

Wanneer heb ik een luchtontvochtiger nodig?

luchtontvochtiger	 bij condens

Heb je last van muffe geurtjes, beslagen ramen, zilvervisjes of vochtplekken in huis? Dan is de luchtvochtigheid waarschijnlijk hoger dan 60% en heb je een luchtontvochtiger nodig. De ideale luchtvochtigheidsgraad ligt namelijk tussen de 40% en de 60%. Naast het onttrekken van vocht in huis gebruik je een luchtontvochtiger ook om meubels en spullen in vochtige kelders te beschermen en om de was te drogen.

Waar ga je de luchtontvochtiger gebruiken?

Luchtontvochtiger in huis

Binnenshuis

Wil je de luchtontvochtiger gebruiken in een verwarmde ruimte zoals de woonkamer, slaapkamer of badkamer? Dan zijn zowel condens ontvochtigers als adsorptie ontvochtigers geschikt.

Ontvochtiger garage

Kelder, garage of boot

Als je de luchtontvochtiger in een onverwarmde ruimte zoals een kelder, garage of boot plaatst, is een adsorptie luchtontvochtiger de beste keus. Deze ontvochtigers werken in tegenstelling tot condens ontvochtigers namelijk ook goed bij een lage temperatuur.

Ontvochtiger voor de was

Wasruimte

Wil je de luchtontvochtiger gebruiken om de was sneller te laten drogen? Dan is het belangrijk dat de luchtontvochtiger een speciaal programma heeft om kleding te drogen. Dit programma zorgt er namelijk voor dat de luchtontvochtiger continu aan blijft, zelfs als de ingestelde luchtvochtigheid bereikt is.

Hoe groot is de ruimte?

Ontvochtiger voor in huis

Bij het maken van je keuze is het belangrijk dat je het oppervlakte van de ruimte waarin je de luchtontvochtiger wilt plaatsen weet. Een luchtontvochtiger heeft namelijk een maximaal aantal vierkante meters wat hij kan ontvochtigen. Daarnaast heeft de capaciteit van de luchtontvochtiger invloed op jouw keuze. Komen er vochtplekken op de muren? Dan heb je een luchtontvochtiger nodig die minimaal 30 liter per dag onttrekt. Bij kleine vochtproblemen heb je aan 20 liter per dag genoeg.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 17.007 beoordelingen