The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Mijn MacBook toetsenbord reageert niet

Onder mijn MacBook toetsenbord gaat kwetsbare techniek schuil. Het is dus eigenlijk niet zo heel gek als mijn toetsenbord het een keer niet doet. Vervelend is het natuurlijk wel. Maar gelukkig zijn er een aantal oplossingen die ik zelf kan proberen voordat ik hem naar de Apple Store breng.

Muistoetsen uitschakelen

MacBook muistoetsen uitschakelen

De eerste oplossing is het uitschakelen van de muistoetsen. Maar hoe log ik eigenlijk in met mijn wachtwoord als mijn toetsen niet werken? Daar heb ik een simpel trucje voor: een usb-toetsenbord aansluiten. Nu ik ben ingelogd, schakel ik stap voor stap de muistoetsen uit.

  1. Ik klik op het Apple logo en kies 'Systeemvoorkeuren'
  2. Ik klik op 'Toegankelijkheid'
  3. Ik scroll in het volgende venster naar 'Muis en trackpad'
  4. Als laatste vink ik het vakje 'Activeer muistoetsen' uit Nu zou het toetsenbord weer moeten werken. Is dat niet zo? Dan heb ik nog een tip.

Toetsenbord reinigen

MacBook toetsenbord

De 2e oplossing? Simpelweg het toetsenbord schoonmaken. Dit is vaak de oplossing wanneer slechts enkele toetsen niet werken. Waarschijnlijk zit er dan wat vuil achter de toetsen. 1 kruimel kan de boosdoener al zijn. Hiervoor een stofzuiger gebruiken, is geen goed idee. Ik wrik met een pasje heel zorgvuldig een toets los. Nu voorzichtig de onderkant schoonmaken, want ik wil natuurlijk niets beschadigen. De toets weer op zijn plaats klikken en voila, hij doet het weer.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 41.944 beoordelingen