The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jelle

Welke MacBook is geschikt voor scholieren?

Als scholier heb je een laptop nodig. Niet alleen om je huiswerk te maken, maar misschien nog wel meer voor in je vrije tijd. Want is je schoolwerk af, dan is het tijd om jezelf te belonen met een leuke serie of game. Maar welke MacBook is dan geschikt voor jou als scholier? We vertellen het je hier.

Herken jij je in dit profiel?

MacBook Air

Als scholier heb je een laptop nodig voor school én voor in je vrije tijd. Voor school doe je bijvoorbeeld onderzoek, schrijf je werkstukken of maak je samenvattingen van je lessen. Na school krijgt je laptop geen rust, integendeel. In je vrije tijd stream je een serie op Netflix of speel je games zoals Fortnite en Minecraft.

Voorgesteld model

Internationaal toetsenbord (QWERTY) | Intel Core i3 1.1GHz (10e gen.) - 8GB - 256GB SSD | Intel Iris Plus Graphics
1.069,-
op voorraad

Je bent vaak onderweg. Het is daarom aan te raden om een handzame MacBook te kiezen, zoals Apple MacBook Air (2020). De snelle Intel Core i3 processor van de 10e generatie helpt jou al je programma's soepel te draaien. Bovendien multitask je erop los dankzij 8 GB aan werkgeheugen. Zo heb je je opdrachten nóg sneller af en heb je meer tijd om je favoriete series te bingewatchen.

Snelle processor voor al je programma's

Word op MacBook Air

Om al je programma's soepel te laten draaien, heb je een snelle processor nodig. Afhankelijk van de programma's die je wil gebruiken, kies je voor een Intel Core i3 of Intel Core i5 processor. Gebruik je MacBook vooral voor tekstverwerken, films kijken en surfen op het internet? Kies dan voor een Intel Core i3 processor. Wil je daarnaast ook foto's kunnen bewerken? Dan ben je beter uit met een Intel Core i5 processor.

Werkgeheugen om te multitasken

MacBook Air

Het werkgeheugen van je laptop zorgt ervoor dat je laptop snel blijft werken, zelfs als je veel tegelijk doet. Je kiest uit 8 GB of 16 GB werkgeheugen. Voor alle taken die je voor school doet, is 8 GB ruim voldoende. Bewerk je in je vrije tijd ook video's? Dan is 16 GB een betere keuze. Zeker als je nog jaren wil genieten van je Apple MacBook.

Opslag vanaf 256 GB

Harde schijf MacBook

Alle Apple MacBook hebben een snelle SSD schijf. Hierdoor is je Macbook binnen een paar seconden opgestart. Dat is wel zo fijn als je snel aan de slag wilt. Zorg ook dat je kiest voor voldoende opslagcapaciteit. Met minimaal 256 GB zit je veilig. Je hebt genoeg ruimte voor al je schoolbestanden en foto's. Liever wat meer ruimte om ook je vakantievideo's op te slaan? Kies dan voor 512 GB.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 20.148 beoordelingen