The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jelle

Welke MacBook is geschikt voor mijn situatie?

Welke Apple MacBook je moet kiezen, hangt af van je gebruikssituatie. Bewerk je regelmatig video's voor je vlogs? Dan heb je een ander model nodig dan wanneer je MacBook alleen gebruikt in de collegezaal. We vertellen je hier per gebruikssituatie welk model het beste past bij jou.

Films kijken, surfen en tekstverwerken

Apple MacBook voor basisgebruik

Als je MacBook vooral gebruikt voor basistaken zit je goed met het instapmodel MacBook Air. Kijk je favoriete Netflix series op het heldere Retina scherm of typ een verslag voor school. Met Apple MacBook Air doe je het in stijl. En omdat 'ie maar 1,25 kilogram weegt, neem je hem overal mee naartoe. Oplader vergeten? Geen probleem. De batterij gaat namelijk ruim 12 uur mee.

Studie

Apple MacBook voor studie onderweg

Doorstuderen in de trein

Apple MacBook staat niet alleen leuk in de collegezaal. Alle modellen zijn ook erg geschikt voor je studie. Schrijf je vooral verslagen en gebruik je jouw MacBook om aantekeningen te maken? Kies dan voor Apple MacBook Air. Hij is compact en licht, dus je stopt hem gemakkelijk tussen je schoolboeken. Kies voor een model met minstens 256 GB opslag. Zo weet je zeker dat je voldoende ruimte hebt voor je verslagen.

Apple MacBook voor studie zware programma's

Overal zware programma's draaien

Moet je voor je studie zware programma's als AutoCAD of Premiere Pro kunnen draaien? Dan heb je een krachtige processor en voldoende werkgeheugen nodig. Apple MacBook Pro 13 inch heeft de kracht die je nodig hebt in een compact jasje. Ga voor een model met i7 processor en 16 GB werkgeheugen. Dat is voldoende om soepel je projecten in elkaar te zetten. Omdat je vaak met wat grotere bestanden werkt, raden we aan om minimaal 512 GB opslagcapaciteit te kiezen.

Zakelijk gebruik

Apple MacBook zakelijk gebruik

Nog even snel een presentatie in elkaar zetten voor je die vergadering hebt. Een rapportage van je analyses typen. Of in de trein de laatste hand leggen aan de weekcijfers. Met Apple MacBook Air doe je het overal. Ga voor een model met 16 GB werkgeheugen. Dan weet je zeker dat je probleemloos multitaskt. Houd er ook rekening mee dat je een model kiest met voldoende opslag. Zo heb je alle belangrijke gegevens veilig op je MacBook staan.

Foto's en video's bewerken

Apple MacBook voor foto- en videobewerking

Foto- en videobewerking

Grafische programma's vragen veel rekenkracht. Voor het bewerken van video's heb je minstens een Intel Core i7 processor nodig. Kies daarom voor de krachtige Apple MacBook Pro. Op dit model bewerk je probleemloos foto's en video's. Als je veel onderweg bent, is het 13 inch model de beste keuze. Vind je de prestaties belangrijker? Kies dan het 16 inch model. Deze is geschikt voor intensieve fotobewerking en je bewerkt er ook vloeiend je YouTube video's op. Bovendien zie je de kleinste details op het grote en heldere Retina scherm.

Apple MacBook voor professionele foto- en videobewerking

Professionele foto- en videobewerking

Tijd is geld, zeker wanneer je zzp'er bent. Je wilt dus niet te lang wachten tot je projecten klaar zijn met renderen. Als je veel video's bewerkt of met 3D-software werkt, moet je MacBook krachtig genoeg zijn. Kies daarom voor een 16 inch model met een Intel Core i9 processor en AMD Radeon Pro 5500M videokaart. Om veel te multitasken is het bovendien verstandig om te investeren in 32 GB of 64 GB werkgeheugen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 21.893 beoordelingen