The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Thomas

Hoe maak je je magnetron schoon?

Je moet je magnetron maandelijks schoonmaken zodat hij langer meegaat. Daarnaast is een schone magnetron natuurlijk wel zo fris voor het bereiden van voedsel. Hier lees je hoe je je magnetron schoonmaakt en waar je allemaal rekening mee houdt. Eerst pakken we de hardnekkige vlekken aan, daarna reinigen we de binnenkant van de magnetron en ten slotte de buitenkant.

Losweken en sopje maken

Magnetron vuil losweken

Heb je te maken met hardnekkige vlekken of etensresten? Dan moet je het vuil eerst losweken. Vul een magnetronbestendige kom met water en een paar scheutjes schoonmaakazijn of citroensap. Plaats de kom in de magnetron en verwarm hem 5 tot 10 minuten op maximaal vermogen. Laat hem eventjes afkoelen voordat je aan de slag gaat. Terwijl het vuil aan het losweken is, maak je een sopje klaar. Vul een emmer met warm water en afwasmiddel. Je kunt ook een speciale magnetronreiniger gebruiken.

Binnenkant schoonmaken

Magnetron binnenkant schoonmaken

Nadat het vuil is losgeweekt, kan het schoonmaken beginnen. Trek eerst de stekker van je vrijstaande magnetron uit het stopcontact en haal het draaiplateau en andere losse onderdelen uit de magnetron. Neem ze af met je sopje en een doek of stop ze in de vaatwasser wanneer ze hiervoor geschikt zijn. Hierna poets je de binnenwanden van de magnetron schoon. Nadat het vuil verwijderd is, neem je alles af met een schone, vochtige doek. Daarna droog je alles af met een droge doek.

Buitenkant schoonmaken

Magnetron buitenkant schoonmaken

Stof eerst de ventilatieopeningen af met een zachte borstel. Neem hierna de buitenwanden, het bedieningspaneel en de deur van de magnetron af met het sopje en een schone doek. Vergeet niet om de afsluitstrips van de deur schoon te maken. Op deze plek hoopt het vuil zich namelijk erg gemakkelijk op. Ook de buitenkant neem je een tweede keer af met een vochtige doek. Daarna droog je alles nog eens af.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen