The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Caitlin

Hoe verbind je de VitaDock app met je Medisana weegschaal?

Een Medisana weegschaal meet niet alleen je gewicht, maar ook je vet-, vocht-, spier- en botmassa. Wanneer je precies wil weten hoe je lichaam ervoor staat is zo'n weegschaal handig. Maar om al die voortgang zelf te onthouden is minder handig. De VitaDock+ app houdt de voortgang voor je bij. Door middel van een bluetooth-verbinding worden al je gegevens meteen na het wegen naar de app gestuurd. Het enige wat je hoeft te doen is de app aan de weegschaal koppelen.

Verbinden van de VitaDock app met je Medisana weegschaal

Stap 1: installeer de VitaDock+ app.

Stap 2: bereid de app voor op de verbinding.

Stap 3: stel een profiel in op de weegschaal.

Stap 4. synchronisatie.

Stap 1: Installeer de app

Installeer de app

Download de VitaDock+ app in de Google Play Store en Apple App Store om het meeste uit je weegschaal te halen. Een account aanmaken kan op 2 manieren: met facebook of met een emailadres. Om de app goed te laten werken, schakel je bluetooth op je smartphone in. Dit is noodzakelijk om verbinding tussen de 2 apparaten te maken. Ook is het noodzakelijk dat je alle toestemmingen geeft die de app vraagt. Heb je een Android toestel? Vanaf Android 6 en hoger is het belangrijk dat je ook de gps aanzet.

Stap 2: Bereid de app voor op de verbinding

Bereid app voor

Druk in de app op het bluetooth-icoontje en kies in het menu voor de optie 'gezondheid - personenweegschaal'. Kies voor 'apparaat instellen' en geef dan je doelgewicht aan. Nadat je op OK hebt gedrukt geeft de app aan dat je voor de 1e synchronisering een profiel op de weegschaal moet opstellen. Houd de app open op deze pagina.

Stap 3: Stel een profiel in op de weegschaal

Stel profiel in

Om je gegevens te verzamelen, is het maken van een profiel op de weegschaal nodig. Op deze manier worden jouw gegevens niet gekoppeld met andere personen die de weegschaal gebruiken. Bovendien is een profiel ook nodig voor de lichaamsanalyse. Zonder profiel meet de weegschaal alleen je gewicht. Door op 'set' op de weegschaal te drukken start de instelling van je eigen profiel.

  1. Als eerste kies je een van de 8 gebruikersprofielen. Je maakt je keuze met behulp van de pijltjes. In de linkerbovenhoek van het display zie je de letter P (van Profiel) en een cijfer erachter. Dit is het geselecteerde profiel.
  2. Kies uit de man of de vrouw om je geslacht aan te geven. Deze optie heb je ook in de sportieve variant als je minimaal 5 dagen per week sport. Deze herken je aan het rennende figuurtje.
  3. Vul je lengte in centimeters in. Staat de weegschaal niet in centimeters, druk op de knop aan de onderzijde totdat er cm staat.
  4. Vul je leeftijd in.
  5. Ga op de weegschaal staan voor de meting. Houd je telefoon in de buurt.

Stap 4. Synchronisatie

Synchronisatie

Blijf nadat je je gewicht ziet nog even staan. De lichaamsanalyse start pas hierna. Nadat de weegschaal je vet-, vocht-, spier- en botmassa toont, schakelt de bluetooth-functie van de weegschaal in. Druk op OK in de app om de synchronisatie te starten.

Volgende keren

Wanneer de verbinding goed tot stand is gekomen, verschijnen de gegevens in de app. Het koppelen van je account hoef je maar 1 keer te doen. De volgende keren dat je op de weegschaal gaat staan worden de gegevens automatisch naar je de app gestuurd als deze openstaat met bluetooth aan.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.110 beoordelingen