The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Giovanni

Hoe stel je de microfoon van jouw Trust headset in?

Allereerst controleer je of je de headset juist hebt aangesloten. Op pc sluit je de 3.5mm connector(s) direct aan op je moederbord. Op je console sluit je de Trust headset direct aan op je controller.

Instellen: Windows

Instelmenu

Druk op de windows knop en typ 'Sound'. In dit menu navigeer je naar 'Opname'. Als de microfoon juist is aangesloten zie je hier nu je microfoon. Rechts-klik op je microfoon: Eigenschappen > Luisteren tabje. Hier vink je 'Luister naar dit apparaat' aan. Hierdoor hoor je nu jezelf terug via je microfoon. In het tabje ernaast speel je vervolgens met de instellingen tot de microfoon goed klinkt. Klink je in-game nog niet goed? Controleer dan je game of software audio-instellingen.

Instellen: software en drivers

Software instellen

Heb je een Trust headset met een usb aansluiting en/of virtueel surround sound? Dan is er waarschijnlijk een driver en/of softwarepakket om mee te spelen. Ga naar de website van Trust, zoek de modelnaam van je headset op en controleer bij de download sectie of er drivers beschikbaar zijn. Controleer ook het audio menu van je favoriete games, want daar zijn ook nog instellingen om naar wens in te stellen.

Instellen: PS4

PS4 instellen

Op je PS4 sluit je jouw Trust headset aan op de Dualshock controller. Via het Instellingen > Apparaten > Audio Apparaten menu kies je vervolgens het juiste input device (jouw microfoon). Hie speel je ook met de Microphone Level, waarmee je de gevoeligheid van de microfoon wijzigt. In dit menu kies je bij Output to Headphones ook of je alleen je chat hoort, of dat alle game audio via je headset verloopt. Handig als je 's avonds speelt!

Instellen: Xbox One

Xbox One instellen

Op de Xbox One heb je via het Settings > Kinect & Devices > Devices & Accessories > More options > Volume menu de instellingen van je microfoon te bedienen. Zo bedien je het volume, kies je of je jezelf terughoort (mic monitoring) en hoe hard je de chat hoort ten opzichte van je game (Chat mixer). Het volume is ook snel aan te passen via de knoppen op je kabel, als de headset hierover beschikt.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.236 beoordelingen