The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Uhro

Moet je hetzelfde merk RAM geheugen kopen als wat je al in je pc hebt?

Wil je jouw desktop computer sneller maken en daarvoor het RAM geheugen in je desktop verdubbelen van 1 of 2 naar 2 of 4 modules? Let er dan goed op dat de grootte van het werkgeheugen, de kloksnelheid en de CAS latency exact overeen komen. Het merk is hierbij niet van belang.

Waar moet ik op letten bij het uitbreiden van mijn werkgeheugen?

Waar op letten RAM geheugen werkgeheugen module

Als je het bestaande werkgeheugen van je computer uitbreid, dan moet je ervoor zorgen dat de specificaties van je nieuwe geheugenmodule exact overeenkomen. Dus zowel de grootte, het type geheugen, de kloksnelheid als de CAS latency moeten gelijk zijn. Dit is zo omdat de 2 of 4 RAM modules met elkaar samen werken en daarom synchroon moeten lopen. Wijkt 1 van deze specificaties af, dan is dat niet meer zo en dit heeft een prestatievermindering tot gevolg.

Hetzelfde merk en type

RAM geheugen werkgeheugen

Koop je extra RAM geheugen van hetzelfde type als nu aanwezig is in jouw desktop computer, dan weet je zeker dat al deze specificaties overeen komen. Het kan echter moeilijk zijn om exact dezelfde module te vinden. Een module van hetzelfde merk met dezelfde specificaties zal er voor zorgen dat je modules werkgeheugen goed samenwerken, maar dit zal niet merkbaar beter zijn dan intern geheugen met vergelijkbare specificaties van een ander merk.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback