The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dorieke

Hoe kies je de juiste Nespresso cup?

Nespresso staat bekend om hun koffiecups in allerlei soorten en smaken. Zo is er voor ieder wat wils, maar hoe vind je nou de beste cup voor jou? In dit artikel nemen we de belangrijkste verschillen met je door, zodat jij de juiste keuze maakt.

Nespresso cup kiezen

Nespresso cup doosjes

Op de kleur na zien alle Nespresso cups er hetzelfde uit, maar de smaken zijn heel verschillend. Om de juiste cup te vinden, stel je jezelf de volgende vragen:

  • Welke koffiespecialiteit past bij jou?
  • Hoe sterk drink jij je koffie?
  • Welke smaaktonen vind jij lekker?

Nadat je deze vragen hebt beantwoord, is het vooral een kwestie van proeven om erachter te komen wat jouw favoriete koffiecup is.

Welke koffiespecialiteit drink jij?

Ristretto, espresso, lungo

De klassieke kopgrootte van Nespresso is de espresso van 40 ml. Deze drink je puur of met opgeschuimde melk als cappuccino of latte macchiato. Wil je de smaaktonen van de koffie intenser ervaren? Ga dan voor een ristretto van 25 ml. De derde optie is een lungo van 110 ml. Deze is geschikt voor de liefhebber van een wat grotere kop koffie. Er zit meer water bij, dus de smaak is milder.

Hoe sterk drink je de koffie?

Nespresso cups

Op elke Nespresso koffiecup staat de intensiteit van de koffie. Dit is aangegeven op een schaal van 1 tot 12. Hoe hoger het getal, hoe sterker je de smaaktonen van de koffie proeft. Sommige smaaktonen spreken jou misschien meer aan dan anderen. Let hierop bij het kiezen van de intensiteit. Zo vind je een intense koffie met smaaktonen van chocola en karamel misschien wel lekker, maar met fruitsmaken niet.

Van welke smaaktonen houd je?

smaaktonen visual nespresso

Bij elke capsule is de smaaktoon aangegeven. Dit varieert van graantonen tot fruitaccenten tot bloemachtige accenten. Over het algemeen kun je de smaaktonen onderverdelen in fruitachtig, evenwichtig en intens. Let bij het kiezen van jouw cup op de smaaktonen. Wat helpt is om te bedenken of je meer van zoet (evenwichtig) of hartig (intens) eten houdt en of je zoet (evenwichtig) of zuur (fruitachtig) fruit lekkerder vindt. Dit geeft je een richting waarin je jouw ideale koffiecup zoekt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.207 beoordelingen