The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Iris

Welke cups zijn geschikt voor mijn Nespresso machine?

Zowel online als in de supermarkt vind je veel verschillende cups voor jouw Nespresso machine. Uiteraard zijn er de cups van Nespresso zelf. Deze geven goede koffie en zijn er in vele smaakvarianten. Daarnaast vind je ook een ruim aanbod in cups van B-merken. Deze zijn een stuk goedkoper dan de originele Nepsresso cups, maar zijn niet altijd even goed voor jouw machine. In dit artikel lees je hoe dit zit.

Nespresso Original versus Vertuo cups

Nespresso Original versus Vertuo cups

Let op dat je de juiste Nespreso cups koopt voor jouw apparaat. Voor een Nespresso Vertuo machine heb je namelijk andere cups nodig dan voor een origineel Nespresso apparaat. De vertuo cups zijn ronder en breder en hebben een barcode. De Nespresso vertuo machine leest die code af, zodat de machine precies genoeg water gebruikt voor jouw kop koffie.

Nespresso cups vs B-merken

Nespresso cups B-merken

Zowel online als in de supermarkt zijn er aluminium en plastic koffiecups te koop. De cups van Nespresso zijn van aluminium en werken hierdoor het beste in een Nespresso machine, maar kosten daarentegen wel wat. Deze cups zijn zo ontworpen dat de cuphouder goed sluit en de cup op de juiste manier geperforeerd wordt. Dit heeft te maken met het soort materiaal, de dikte van dit materiaal én de scherpte van de perforatiemesjes in de machine. Dit is allemaal zeer zorgvuldig op elkaar afgestemd.

Kies voor een aluminium cup

Nespresso aluminium cup

Goedkope Nespresso cups koop je in de supermarkt, van diverse B-merken. Echter zijn deze in de meeste gevallen van plastic, waardoor dit technische storingen kan veroorzaken. Er zijn ook B-merken die aluminium cups hebben ontworpen. Om zeker te zijn van een goede werking van je machine doe je er goed aan om voor een aluminium variant te kiezen.

Technische storingen door B-merk cup

Technische storingen Nespresso door B-merk cup

Er kunnen storingen optreden bij het gebruik van cups van B-merken. De cuphouder opent en sluit minder goed bij sommige goedkopere cups. Het komt ook voor dat de cup niet goed wordt doorboord tijdens het zetproces. Zo ontstaat er te veel druk op de machine. In deze gevallen is het niet verstandig om deze cups te blijven gebruiken, aangezien dit negatieve gevolgen heeft voor de werking en levensduur van de machine. Het Nespresso apparaat zal niet zomaar kapot gaan. Wel kan het zo zijn dat jouw Nespresso machine ineens lekt, of dat het water niet meer goed doorloopt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.259 beoordelingen