The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Fahma

Advies over cup- en padmachines

Cup- en padmachines gebruiken voorverpakte pads of cups om koffie te zetten. Deze apparaten zijn eenvoudig te bedienen en hebben relatief weinig onderhoud nodig. Bovendien zijn de cups en pads in verschillende varianten te krijgen en kun je dus per kopje koffie iets anders kiezen. Welke cup- of padmachine het beste bij jou past, is afhankelijk van een aantal zaken. Doorloop de volgende stappen en kies eenvoudig de machine die het beste bij jou past.

Cupmachines vergelijken

Wil jij Senseo en Nespresso machines met elkaar vergelijken? Lees onder onderstaand artikel.

Benieuwd naar de verschillen tussen Nespresso machines en Dolce Gusto apparaten? Je leest het in onderstaand artikel.

1. Welke soorten koffie wil je drinken?

Naast espresso en lungo zijn er ook een aantal melkspecialiteiten, zoals cappuccino, latte macchiato of caffe latte, die een aantal cup- en padmachines kunnen bereiden. Belangrijk bij deze machines is erop te letten op welke manier de opgeschuimde melk bereid wordt.

Melksystemen

Melk opschuimen kan automatisch met 1 druk op de knop of via een stoompijpje waarbij je zelf met een kannetje of glas de melk opschuimt. Het voordeel van een automatische opschuimmethode is dat je snel je melkspecialiteit hebt. Met een stoompijpje kun je echter heet water bereiden voor thee. Daarnaast is het handig om te weten of er een melkreservoir wordt meegeleverd of dat je zelf een slangetje in een kannetje of pak melk moet stoppen. Naast deze twee mogelijkheden maakt Nespresso gebruik van een Aeroccino, een losse melkopschuimer die je naast je machine gebruikt. Er zijn ook losse melkopschuimers te koop.

2. Welk koffiesysteem past het beste bij je?

Cup- en padmachines werken volgens hetzelfde principe, maar de cups en pads die je per machine gebruikt verschillen van elkaar. Er zijn verschillende koffiemerken die elk hun eigen cups of pads hebben ontwikkeld die ze gekoppeld hebben aan bepaalde machines. Daarnaast heeft elke machine zijn eigen kenmerkende design, waarmee je dus ook rekening kunt houden bij het maken van je keuze voor een koffiesysteem. Het moet immers wel mooi op je aanrecht staan.

Nespresso

Nespresso cups of capsules zijn vacuüm verpakt, zodat de koffie vers blijft. Er zijn verschillende soorten aluminium capsules beschikbaar, voor ristretto, espresso en lungo. Hierbij is er veel aandacht voor de smaak van de koffie. De capsules worden na het koffie zetten opgevangen in een uitneembaar reservoir. De Nespresso capsules zijn verkrijgbaar via de website en boutiques van Nespresso.

Senseo

Senseo maakt gebruik van koffiepads waarin ongeveer 7 gram koffie zit. Er zijn verschillende pads beschikbaar, voor verschillende koffievarianten. Een Senseo koffiemachine is daarom geschikt als je van variatiekoffie houdt. Daarnaast is het een relatief goedkoop systeem, gezien de lage prijs van de koffiepads en het koffiezetapparaat. De koffiepads zijn echter niet gevacumeerd en koffie wordt niet onder hoge druk gezet. Hierdoor is de koffiesmaak minder optimaal dan machines die wel onder hoge druk koffie zetten.

Dolce Gusto

Dolce Gusto maakt ook gebruik maken van koffiecups, net als Nespresso. Deze zijn, net als Senseo, erg geschikt voor variatiekoffie. Let er wel op dat voor cappuccino twee aparte cups gebruikt moeten worden. Gebruikte cups worden niet in een opvangbak opgevangen, zoals bij de andere apparaten die met cups werken. Deze blijven na gebruik in de magnetische cuphouder zitten, totdat je deze zelf verwijdert.

Illy MIE

Illy MIE-apparaten gebruiken ook koffiecups. MIE staat voor Metodo IperEspresso, wat hyperespresso methode betekent. Deze gebruiken exact 7 gram aangestampte koffie, zoals ook de Italiaanse espresso bereid wordt. Om de koffie te zetten, plaats je de cups in een piston. Illy MIE-machines zijn dus eigenlijk een mix tussen een cupsysteem en een espresso-apparaat. Let er wel op dat de cups handmatig uit het piston verwijderd moeten worden.

3. Hoeveel kopjes wil je per keer zetten?

Cup- en padmachines kunnen uiteraard allemaal één kopje koffie zetten, maar wanneer je voor meerdere mensen koffie zet, is het handig als je twee kopjes tegelijk kunt zetten om tijd te besparen. Dit is alleen mogelijk met machines die koffiepads gebruiken. Wanneer je vaak meerdere kopjes achter elkaar zet is het handig ook te letten op de inhoud van het waterreservoir, zodat je niet niet te vaak bij hoeft te vullen. Een gewone kop koffie heeft een inhoud van tussen de 110 en 150 ml.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.319 beoordelingen