The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucas

De verschillen tussen een over ear en on ear koptelefoon

Je kiest bij een koptelefoon uit 2 verschillende draagwijzen: over ear en on ear. Een over ear koptelefoon sluit je oren beter af van de buitenwereld dan een on ear koptelefoon. Een on ear koptelefoon zit op je oren en is lichter van gewicht dan een over ear koptelefoon. Beide draagwijzen hebben hun voor- en nadelen, waarover wij je in dit artikel meer vertellen.

Vergelijking tussen een over ear en on ear koptelefoon

Over ear On ear
Draagwijze Over je oren Op je oren
Lichter van gewicht Nee Ja
Sluit beter af van omgeving Ja Nee
Makkelijker mee te nemen Nee Ja

Het verschil tussen over ear en on ear koptelefoons

Over ear koptelefoon

Over ear koptelefoon

Een over ear koptelefoon valt over je oren heen. Hierdoor hoor je minder omgevingsgeluid, wat prettig is in luidruchtige omgevingen als het openbaar vervoer en op kantoor. Doordat de oorschelpen een stuk groter zijn dan bij een on ear koptelefoon, neem je hem minder makkelijk mee in je jas of tas. Doordat een over ear koptelefoon niet op je oren drukt, zit hij comfortabeler bij een lange luistersessie.

On ear koptelefoon

On ear koptelefoon

Een on ear koptelefoon rust op je oren. Hij is kleiner en lichter dan een over ear koptelefoon, waardoor je hem gemakkelijk vervoert. Omgevingsgeluid is in beperkte mate nog steeds hoorbaar, waardoor een on ear koptelefoon veiliger is in het verkeer. Omdat de oorkussens op je oren drukken, kan een on ear koptelefoon sneller pijn doen dan een over ear koptelefoon.

Wat is beter?

Beide draagwijzen hebben hun voor- en nadelen. Het is niet te zeggen welke draagwijze beter is, aangezien dit voor iedereen anders is.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.793 beoordelingen