The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Dewy

Advies over Apple Watch bandjes van Apple

Je draagt je geliefde Apple Watch bij verschillende activiteiten. Bij die verschillende activiteiten wil je het geschikte bandje hebben zodat je nooit inlevert op draagcomfort. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk om af te wisselen. Het bandje is het meest persoonlijke onderdeel van je Apple Watch. Er is zoveel keuze, dus je hebt voor iedere gelegenheid (of seizoen) een ander bandje.

Welke maat bandje heb ik nodig?

Welk bandje je nodig hebt, is afhankelijk van wanneer je Apple Watch draagt en uiteraard van je smaak. Apple horlogebandjes zijn er in zoveel verschillende kleuren, dat er altijd wel een kleur voor jou bij zit. Kies je voor een bandje met gesp? Let er dan op dat de gesp dezelfde kleur is als het klokje van je Apple Watch. De meeste horlogebandjes zijn verkrijgbaar voor bijna ieder formaat pols. We geven bij een horlogebandje altijd aan wat de omtrek van je pols moet zijn. Als je twijfelt, kun je thuis met een meetlint even je pols opmeten. Het omwisselen van een bandje is kinderwerk en doe je binnen enkele seconden. Wil je weten welke bandjes Apple heeft en waarvoor deze geschikt zijn? Dat lees je hier.

Sportieve Apple Watch bandjes

Apple Watch siliconen bandje

Siliconen bandjes

Het siliconen bandje van Apple is gemaakt van fluorelastomeer. Dit flexibele materiaal is sterk en duurzaam waardoor het bandje lang meegaat. Het bandje voelt soepel en licht aan. Vind je het niet mooi als het uiteinde van je polsbandje in de lucht steekt? Daar heb je dankzij de pinsluiting aan de binnenkant geen last van. Het is wel even wennen om 'm met 1 hand dicht te maken. Je krijgt standaard 2 maten bandjes in de verpakking, zodat er altijd 1 past. Voor dagelijks gebruik is dit het perfecte bandje. Voor het sporten zijn er ook siliconen bandjes met gaatjes. Deze gaatjes zorgen voor ventilatie waardoor het bandje tijdens je workout prettig zit. Zwemmen met het bandje? Geen probleem.

 • Dit bandje is geschikt voor sporten en dagelijks gebruik dankzij het sterke fluorelastomeer.
 • Je kunt gewoon zwemmen met het siliconen bandje.
 • Er is ook een model met gaatjes die zorgt voor ventilatie tijdens je workout.
 • De pinsluiting aan de binnenkant is even wennen.
Apple Watch nylon bandjes

Nylon bandjes

Een ander bandje die geschikt is voor dagelijks gebruik is het Nylon bandje. De keuze is reuze. Er zijn ontelbaar veel verschillende kleurtjes en zelfs verschillende motieven. Je krijgt het nylon bandje niet zomaar kapot. Het bandje bestaat namelijk uit 4 verschillende lagen geweven nylon. Ondanks deze 4 lagen, voelt het bandje dun aan waardoor hij ook geschikt is voor tijdens de zomermaanden. Sommige nylon bandjes hebben een bandje met gesp. Dit is een metalen sluiting. Andere nylon bandjes het een sluiting met klitteband. Dit zijn tevens de bandjes die ook geschikt zijn voor tijdens het sporten. Dit bandje is zacht en licht en de binnenzijde van het geweven nylon bevat veel kleine lusjes die voor ventilatie zorgen tijdens je workout.

 • Het geweven nylon voelt dun aan waardoor hij geschikt is voor tijdens warme zomermaanden.
 • Het bandje met klitteband is geschikt voor tijdens het sporten.
 • Het geweven nylon bestaat uit 4 lagen en krijg je dus niet zomaar kapot.
 • Dit bandje is niet geschikt om mee te zwemmen.

Klassieke Apple Watch bandjes

Apple Watch lederen bandjes

Lederen bandjes

Ben je op zoek naar een wat netter bandje? Dan is het leren bandje misschien iets voor jou. Deze zijn er met zowel een geribbeld als glad oppervlak. Ook kies je uit meerdere sluitingen. De modellen met een moderne gesp zijn er alleen voor de 38mm Apple Watch. Het geribbelde bandje met magneetsluiting is er alleen voor Apple Watch 42mm. Het zachte leer zorgt voor een stijlvolle en tijdloze uitstraling van je Apple Watch. Ideaal voor op kantoor bijvoorbeeld. Het leer wordt naarmate je het bandje draagt alleen maar mooier. Zwemmen met het leren bandje raden we af. Ook voor sporten adviseren we liever het siliconen of nylon bandje met klitteband.

 • Het leren bandje geeft Apple Watch een stijlvolle uitstraling, ideaal voor op kantoor.
 • Het leer wordt alleen maar mooier naarmate je het bandje draagt.
 • Voor zwemmen of sporten, kun je beter een ander bandje kiezen.
Apple Watch metalen bandjes

Metalen bandjes

Met een metalen bandje lijkt Apple Watch net een klassiek horloge. Het ziet er netjes uit dus op deze manier is Apple Watch ook zeker geschikt om naar werk te dragen of voor formele gelegenheden. Metalen bandjes hebben uiteenlopende prijzen. De duurste is de schakelarmband. Space zwart is altijd nog wat duurder dan zilver. Het goedkoopste metalen bandje is het Milanese bandje. Het Milanese bandje is gebaseerd op een 19e eeuws Milanees design. Het verfijnde roestvrijstalen vlechtwerk wordt op gespecialiseerde Italiaanse machines vervaardigd en valt soepel om je pols. Het bandje is magnetisch en daardoor eindeloos verstelbaar. Hij past je altijd.

 • Een metalen bandje geeft Apple Watch de look van een normaal horloge, dit maakt hem geschikt voor formele gelegenheden.
 • Het Milanese bandje is magnetisch en daardoor eindeloos verstelbaar.
 • Metalen bandjes zijn niet geschikt om mee te zwemmen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.854 beoordelingen