The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Robyn

Hoe wissel je het bandje van jouw Apple Watch?

Het bandje van Apple Watch verwissel je gemakkelijk voor een ander bandje. Zo stem jij je Apple Watch helemaal af op iedere gelegenheid. Of je nu naar de sportschool gaat of juist naar kantoor, voor iedere gelegenheid heeft Apple Watch een bandje. Let bij het kopen van een Apple Watch bandje goed op voor welk formaat Apple Watch het bandje geschikt is.

Aan de slag met het Apple Watch bandje wisselen

Apple Watch bandje wisselen

Het wisselen van je Apple Watch bandje is niet moeilijk. Wel verschilt per type bandje hoe je hem bevestigt op Apple Watch en hoe je hem er ook weer af haalt.

 • Bandje verwisselen op Apple Watch
 • Milanees bandje verwijderen
 • Schakelarmband verwijderen

Compabiliteit

Apple Watch bandjes die geschikt zijn voor Apple Watch 38 millimeter gebruik je ook op Apple Watch 40 en 41 millimeter en andersom. En de bandjes van Apple Watch 42 millimeter gebruik je ook op Apple Watch 44 en 45 millimeter en andersom. Ben je dus van plan om van Apple Watch Series 3 38 mm naar Apple Watch Series 7 41 mm over te stappen, dan gebruik je nog steeds de bandjes die je bij Apple Watch Series 3 hebt gekocht.

Apple Watch bandje verwisselen

Om het siliconen bandje van je Apple Watch af te halen en het nieuwe bandje op Apple Watch te zetten, doe je het volgende:

 1. Leg Apple Watch met het scherm naar beneden op een schone ondergrond of houd Apple Watch stevig vast.
 2. Druk het ontgrendelingsknopje van de horlogeband in en houd deze ingedrukt.
 3. Schuif het bandje naar links of rechts uit de sleuf. Komt het bandje niet in beweging? Druk dan opnieuw op de ontgrendelingsknop en probeer het bandje uit de sleuf te schuiven.
 4. Pak het nieuwe bandje erbij. Zorg dat eventuele tekst op het bandje naar jou toe gericht is. Schuif het bandje vanaf de zijkant in de gleuf tot je een klik hoort.

Forceer het bandje niet

Forceer het bandje nooit als je 'm in of uit de sleuf van Apple Watch schuift. Als je geen klik voelt of hoort, schuif het bandje dan weer voorzichtig heen en weer. Klikt het bandje niet vast? Schuif dan de horlogeband middenin de sleuf, duw het op zijn plaats en controleer of het bandje vast zit door het omhoog en omlaag te bewegen. Draag je Apple Watch niet als het bandje niet goed is vastgeklikt.

Milanees bandje verwijderen

Apple Watch Milanese polsband

Het loshalen van het Milanees bandje gaat grotendeels hetzelfde als het loshalen van een siliconen of nylon bandje. Wil je het nog makkelijker maken? Schuif dan het bandje eerst door de bandaansluiting heen. De bandaansluiting is het stukje wat je in de sleuf van Apple Watch schuift. Milanese bandjes vanaf 2019 zijn ontworpen om helemaal open te kunnen. Bij eerdere modellen van het bandje is het niet mogelijk om het uiteinde van het bandje door de bandaansluiting te schuiven.

Schakelarmband verwijderen

Het verwijderen van een schakelarmband voor Apple Watch gaat wel wat anders dan een siliconen bandje. De band moet eerst in 2 delen gesplitst worden om het los te maken.

 1. Klap de vlindersluiting open door de ontgrendelingsknopjes in te duwen.
 2. Klik een van de ontgrendelingsknoppen aan de binnenkant van de armband in.
 3. Trek de twee schakels voorzichtig uit elkaar. De schakelarmband is nu in 2 delen opgesplitst.
 4. Druk het ontgrendelknopje achterop Apple Watch in en schuif de schakelarmband uit de sleuf.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.882 beoordelingen