The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue

Advies over pannen

Om een maaltijd op tafel te zetten, gebruik je een pan. En vaak niet één, maar een aantal. Of je nu op zoek bent naar een goede basisset aan pannen of je je huidige collectie uitbreidt: er is veel keus. Wij informeren je over de soorten pannen, kooktechnieken en het gebruik van materialen zodat jij de juiste keuze maakt.

Basisuitrusting

verschillende maten kookpannen

Een goede basisuitrusting aan pannen mag niet ontbreken in ieders keukenkast. Om elke avond een lekker maaltijd op tafel te zetten, gebruik je verschillende pannen. Denk hierbij aan 2 koekenpannen, 2 kookpannen, een braadpan en een steelpan. Met deze uitrusting kom je een heel eind. Lees in onderstaande artikelen hoe je jouw basis aan pannen kiest.

Extra pannen

Rode tajine

Wanneer je regelmatig en graag in de keuken staat om een lekkere maaltijd te bereiden, dan komen een paar extra pannen altijd van pas. Naast de standaard pannen die niet mogen ontbreken in je keukenkastje, zoals kookpannen en koekenpannen, gebruik je ook andere pannen om uiteenlopende gerechten te bereiden. Wat dacht je van een tajine of snelkookpan? In onderstaande artikelen vertellen we je hier meer over.

Kooktechnieken

koekenpan met vlees

Met verschillende kooktechnieken bedoelen we de manier waarop je ingrediënten bereidt. Bakken, koken, braden, grillen, wokken, stomen, stoven en smoren: allemaal manieren om voedsel te bereiden. Voor elke kooktechniek gebruik je een bepaalde pan. Er zijn ook pannen die je gebruikt voor verschillende kooktechnieken. In onderstaand artikel vertellen we je hier meer over.

Type warmtebron

onderkant BK koekenpan

Wanneer we spreken over een warmtebron, bedoelen we het type kookplaat of fornuis. Zo zijn er keramische, elektrische of inductie kookplaten. Niet alle pannen passen op elke type kookplaat of gasfornuis. Voordat je nieuwe pannen gaat uitkiezen, is het belangrijk dat je eerst even nagaat op welke warmtebron je ze gebruikt. In onderstaand artikel vertellen we je er meer over.

Materiaal

gietijzeren braadpan met groente

Het materiaal van een pan is veelal bepalend voor de kwaliteit en levensduur van de pan. Een lichte en minder duurzame pan is vaak wel goedkoper in aanschaf, maar gaat minder lang mee. Zwaardere materialen zoals gietijzer of koper slijten nauwelijks, ook bij veelvuldig gebruik, en gaan vaak een levenlang mee. In onderstaande artikelen lees je hier meer over.

Formaat

verschillende maten kookpannen

Wanneer je eenmaal weet welk type pan je koopt, is het ook handig om te bedenken welk formaat je kiest. Hierbij geldt: hoe groter de pan, hoe meer je erin bereidt. Voor 1 of 2 personen gebruik je een kookpan van 2 of 3 liter en een koekenpan van 24 centimeter. Kook je regelmatig voor grote gezelschappen? Schaf dan grote pannen aan zodat je in één keer de juiste hoeveelheid eten maakt.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.220 beoordelingen