The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jaimy

Hoe kies je een BK kookpannenset?

Wanneer je een BK kookpannenset aanschaft, heb je in één keer een goede basis aan kookpannen in huis. Om een keuze te maken uit de verschillende kookpannensets van BK, check je als eerste welke pannensets geschikt zijn voor jouw fornuis. Vervolgens geven eigenschappen als glazen deksels, een afgietfunctie of een koude greep de doorslag in jouw keuze.

Op welke warmtebron wil je de pannen gebruiken?

Inductiekookplaat met pannen en groenten

Niet elke BK kookpan is geschikt voor elke warmtebron. We onderscheiden de volgende warmtebronnen: inductie, keramisch, gas, elektrisch en de oven. Elke pan is geschikt voor gebruik op gas en een keramische of elektrische kookplaat. Pannen met een kunststof handgreep mogen niet in de oven. Een pan die je gebruikt op een inductieplaat is magnetisch, anders werkt het niet. Kortom, let hier goed op wanneer je een pannenset uitkiest.

Type pannen

Groene BK New Vintage kookpannen

Niet elke BK kookpannenset heeft dezelfde samenstelling. Heb je een klein huishouden, dan voldoet een 4-delige set prima. Maar wanneer je regelmatig voor meerdere mensen kookt, is een grotere set geen overbodige luxe. Naast de standaard kookpannen, vind je in sommige pannensets ook een hapjespan of koekenpan. Handig, zo heb je voor diverse bereidingen een pan in huis. Kijk goed naar de samenstelling van jouw nieuwe BK kookpannenset, zodat je alle pannen in huis hebt om jouw lievelingsgerecht te maken.

Verschillende formaten

Verschillende maten BK Conical+ pannen

In een BK pannenset vind je verschillende formaten pannen, zodat je voor elke bereiding het juiste formaat pan bij de hand hebt. Om je een idee te geven over welk formaat je nodig hebt, zie je hier hoeveel porties pasta je in één keer maakt in verschillende formaten pannen.

  • < 2 liter: pasta voor 1 persoon
  • 2 - 4 liter: pasta voor 3 personen
  • 5 - 6 liter: pasta voor 5 personen
  • 6 - 7 liter: pasta voor 6 personen

Deksels en grepen

Verschillende maten BK Profiline pannen

Alle BK kookpannen hebben een eigen deksel. Je hebt de keuze uit verschillende type deksels. Ga voor glazen deksels als je graag het kookproces in de gaten houdt. Ook erg handig zijn de koude grepen. Deze worden niet heet tijdens het koken zodat je veilig de pan van het vuur haalt. Zo heb je geen pannenlap meer nodig en brand je niet per ongeluk je vingers.

Afgietsysteem

BK Q-linair Master pan die wordt afgegoten

Wanneer je de gekookte pasta of rijst wilt afgieten, komt het goed van pas als je hiervoor geen apart vergiet hoeft te gebruiken. Ga voor een BK kookpan met een afgietsysteem in de deksels en je vergiet kan voorgoed de kast in. Deze speciale deksels hebben dikwijls verschillende posities voor meerdere afgietfuncties en de grootte van de gaatjes verschilt. Zo giet je gemakkelijk spaghetti af want geen enkele sliert glipt erdoorheen.

Opbergen

Opgestapelde BK Q-linair Master Glas pannen

Al die nieuwe BK pannen verdienen een mooi plekje in jouw keukenkastje. Om ruimte te besparen is het erg handig om de kookpannen te stapelen. Zo nemen ze veel minder ruimte in beslag en heb je alle kookpannen netjes bij elkaar.

Losse pannen

3 verschillende maten BK Profiline pannen

Ben je blij met de BK kookpannenset in jouw keukenkastje maar missen er nog een paar pannen in jouw collectie? Dan kun je deze gewoon los aanschaffen. Zo breid je jouw collectie eenvoudig uit met nog een extra groot formaat kookpan of een koekenpan die goed bij de set past.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.590 beoordelingen