The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Jan

Hoe los je problemen met het toetsenbord van je laptop op?

Last van problemen met het toetsenbord van je laptop? Toetsen die niet goed of helemaal niet meer reageren? Gelukkig bestaan er methodes om dit op te lossen. Lees dus snel verder.

Oplossing 1: reinig je toetsenbord

Vrouwenhand reinigt toetsenbord HP EliteBook met wit doekje.

De grootste boosdoener van toetsenbord problemen is vuil. Vaak zitten er kruimels of andere etensresten verstopt onder de toetsen. Houd je laptop eens ondersteboven en schud er flink op los, het zal je verbazen hoeveel vuil eruit komt.

Als een specifieke toets niet (goed) werkt, is het een optie om deze los te wippen met een platte schroevendraaier of een klein mesje. Let hierbij wel op dat je de toets niet beschadigt. Eenmaal los reinig je het gedeelte onder de toets met een vochtig doekje.

Oplossing 2: start je laptop opnieuw op

Windows opnieuw opstarten.

Hoe cliché het ook is: het opnieuw opstarten van je laptop is bij praktisch alle problemen een aanrader, waaronder deze. Vaak lost het opnieuw opstarten van je laptop vreemde fouten op.

Werkt je muis of trackpad ook niet waardoor je je laptop niet via de reguliere manier uit kunt schakelen? Houd dan de aan/uit knop ongeveer 10 seconden ingedrukt.

Oplossing 3: controleer het stuurprogramma

Device Manager scherm van Windows.

Als de fysieke methodes geen oplossing bieden, wordt het tijd om het probleem in het softwarematige kamp te zoeken.

De kans is groot dat er iets niet in orde is met je keyboard driver, ook wel het stuurprogramma van je toetsenbord genoemd. Het is dus raadzaam om je stuurprogramma's te controleren en eventueel bij te werken. Het beste is om via device manager de keyboards te deinstalleren en vervolgens de laptop opnieuw op te starten. Hierna download de laptop de drivers weer automatisch en zou het toetsenbord weer naar behoren moeten werken.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.186 beoordelingen