The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kevin

Hoe werkt een reinigingsstation?

Zie jij jezelf nu niet elke keer uitsloven om dat scheerapparaat weer schoon te krijgen? Dat begrijp ik. In dit geval is het slim om een scheerapparaat met reinigingsstation te overwegen. Dit neemt je namelijk een hoop werk uit handen. Wij leggen je uit hoe het werkt.

Hoe werkt een reinigingsstation?

Werking van een reinigingsstation

Wil je een scheerapparaat schoonmaken met behulp van een reinigingsstation, hoef je in principe niets anders te doen dan het scheerapparaat met de scheerkop naar beneden in het station te klikken. Het station stuwt vervolgens reinigingsvloeistof langs de scheerkop. Die vloeistof is op basis van alcohol en verwijdert effectief haartjes, huidschilfers en andere vuilresten.

In de reinigingsvloeistof zit een smeermiddel. Dit middel smeert de scheermessen, zodat ze sterk blijven en langer meegaan. Vervolgens droogt een verwarmingselement de scheerkop in hoog tempo. Bovendien werkt het station ook als dockingstation. Na reiniging is het scheerapparaat dus niet alleen helemaal schoon, maar ook opgeladen.

Wat is het voordeel?

Philips SmartClean reinigingsstation

Hoe nauwkeurig je handmatig een scheerapparaat ook schoonmaakt, een reinigingsstation doet het altijd beter. Dat ligt vooral aan de reinigingsvloeistof die in hoge druk langs de scheerkop spoelt. Dat lukt je niet met de hand. Met een reinigingsstation verleng je dus zonder zelf enige moeite te doen de levensduur van de scheerkop aanzienlijk en verklein je bovendien de kans op huidirritatie.

Waar moet je aan denken?

Cartridges reinigingsvloeistof

Wees je er van bewust dat, om het reinigingsstation te laten werken, je altijd in het bezit moet zijn van voldoende reinigingsvloeistof. Navulsets met cartridges zal je dus altijd moeten blijven aanschaffen om verzekerd te zijn van een schoon scheerapparaat. Ze zijn verkrijgbaar in sets van 2 of 3.

Kevin
Artikel van:
Kevin Scheerapparaat specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.849 beoordelingen