The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kevin

Hoe scheer je een gevoelige huid?

We noemen een huid overgevoelig als het meer dan gemiddeld reageert op invloeden van buitenaf, zoals kou, zon of wind. Een huid die hieraan is blootgesteld, zal ruw, schraal en droog aanvoelen. Na verloop van tijd resulteert dit in een pijnlijk en branderig gevoel en veroorzaakt het jeuk, uitslag of wondjes. Herken jij dit? Let dan op als je jezelf gaat scheren.

1. Voorbereiding

Was je gezicht voorafgaand aan het scheren

Neem je tijd en bereid de gevoelige huid goed voor. Dat doe je door de huid te wassen met warm water en te verzorgen met een scrubcrème. Een gevoelige huid verdraagt niet elk verzorgingsproduct. Vermijd alcoholhoudende producten en gebruik ongeparfumeerde en parabeenvrije producten. Ga daarnaast na of je scheerapparaat goed schoon is en of de scheerkop in goede staat is.

2. Scheer altijd nat

Nat scheren met een Philips scheerapparaat

Kies altijd voor een natte scheerbeurt. Het warme water in combinatie met parabeenvrije scheerschuim of gel maakt baardhaartjes zachter. Zo scheer je ze gemakkelijker af en belast je de huid het minst. Scheerapparaten voor onder de douche zijn bijvoorbeeld ideaal voor een gevoelige huid.

3. Pas je scheertechniek aan

De Philips Series 9000 beschikt over meerdere scheerstanden

Scheer in soepele en lichte bewegingen. Zet geen druk, maar laat het scheerapparaat het werk doen. Probeer daarnaast zoveel mogelijk met de groeirichting mee te scheren. Zeker als je een zware baardgroei hebt. Beschik je over een scheerapparaat met verschillende scheerstanden? Kies dan voor de lichtste stand.

4. Nabehandeling

Nabehandeling van de huid

Was je huid met koud water als je klaar bent met scheren. Het koude water sluit poriën en kalmeert de huid. Gebruik vervolgens een handdoek om je huid droog te maken. Let hierbij op dat je niet gaat wrijven maar dep de huid voorzichtig droog. Tot slot help je je huid met een hydraterende aftershave of crème herstellen en kalmeren.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen