The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kevin

Hoe maak je een scheerapparaat schoon?

Om een optimale werking van je scheerapparaat te behouden moet je je scheerapparaat schoonmaken. De meest eenvoudige manier om je scheerapparaat te reinigen is het simpelweg afspoelen onder de kraan. Maar voor een echt grondige reiniging van je scheerapparaat zijn nog wat meer handelingen vereist.

Stap 1. Voorbereiden

Voorbereiden

Het schoonmaken van een scheerblad begint altijd met het controleren of je scheersysteem uit staat. Het kan er allemaal heel veilig uit zien, maar een scheerapparaat werkt met scheermessen. Voor je het weet loop je dus met een snijwond.

Stap 2. Schoonmaken

Schoonmaken

Als je dit hebt gecheckt, maak je het scheerapparaat open door de scheerkopunit los te klikken van de handgreep. Dit doe je bij een scheerapparaat met bladsysteem door de zijkanten van het scheerblok in te drukken en los te trekken, tot je een klikgeluid hoort. Bij een kopsysteem gaat dat vaak via een knop aan de voorkant, waarna je kracht moet zetten op het scharniertje.

2.1 Borsteltje

Borsteltje

Vervolgens is het zaak om de scheerkop van het scheerapparaat schoon te maken met een borsteltje. Zo'n borsteltje wordt vaak meegeleverd. Ben je dit kwijt, gebruik dan een oude tandenborstel. Ga je aan de slag met een bladsysteem, let dan wel op dat je met het borsteltje niet het scheerblad schrobt. Dat beschadigt het folie.

2.2 Scheerringen loskoppelen

Scheerringen

Maak je een kopsysteem schoon? Koppel dan eerst de scheerringen los uit de kop. Dit doe je door de opsluitplaat los te draaien. Zorg er vervolgens voor dat je het mesje en kapje bij elkaar houdt. Deze vormen zich na verloop van tijd naar elkaar. Maak de mesjes en kapjes dus 1 voor 1 schoon.

Stap 3. Smeren

Scheerkop smeren

Zijn alle onderdelen schoon? Dan kun je de scheerkop smeren. Gebruik je een reinigingsspray, dan spuit je de vloeistof op het scheerblad. Heb je een smeerolie in huis, dan smeer je die voorzichtig op het scheerblad. Als je een andere vloeistof gebruikt, laat je het scheerblad in een badje water gemengd met de vloeistof voor een paar minuten liggen.

Stap 4. Assembleren

Assembleren

Nadat je het binnenwerk en scheerkop schoon, gesmeerd en droog hebt, zet je alles weer terug in elkaar. Let bij een kopsysteem goed op of je de 'oortjes' waarmee de ringen vastzitten juist combineert. Ze passen namelijk maar op 1 manier. Als de scheerkop vastgeklikt zit aan de handgreep, is het scheerapparaat weer klaar voor gebruik.

Onderhoudsmiddelen

Wil je aan de slag met het onderhoud van je scheerapparaat maar mis je de noodzakelijke schoonmaakmiddelen?

Kevin
Artikel van:
Kevin Scheerapparaat specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen