The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kevin

Wat te doen tegen scheerirritatie?

Heb je alles gedaan om scheerirritatie te voorkomen, maar heb je toch last van rode bultjes en ingegroeide haartjes na het scheren? Geen paniek, want scheerirritatie is goed thuis te behandelen. Belangrijk is dat je de huid goed schoonhoudt en blijft hydrateren. Maar er is meer tegen te doen.

Stap 1

Philips Series 9000

Stop met scheren

Als je rondloopt met scheerirritatie is het allerbelangrijkste dat je stopt met het scheren van het geïrriteerde gebied. Je huid heeft rust nodig om te genezen en dat doet ze niet als je haar blijft belasten. Gun je huid dus deze rust en laat het scheerapparaat of scheermes liggen. Doe je dit niet, dan maak je het alleen maar erger.

Was je gezicht met lauwwarm water

Geef je huid rust

Scheerirritatie is een verzameling van ingegroeide baardhaartjes. Nu geneest je huid dit op den duur uit zichzelf, maar je helpt je huid een handje door te exfoliëren. Met een scrubcrème bijvoorbeeld. Je wrijft oude huidschilfers in de bovenste huidlaag weg en zo komen ingegroeide haartjes bloot te liggen. Lukt dit niet, gebruik je een pincet. Doe dit laatste alleen in het uiterste geval, want het vereist precisie om een haartje volledig te plukken. Een half geplukt haartje zal opnieuw ontsteken.

Stap 2

Verzorg je huid

Verzorg je huid

Hoe sneller je huid kalmeert, hoe sneller het geneest. Je kalmeert je huid door haar van voldoende hydratatie te voorzien. En dat doe je met een vocht inbrengende crème, lotion of aftershave. Let bij de keuze voor een dergelijk product wel heel goed op of het product geen alcohol bevat. Alcohol veroorzaakt een branderig gevoel en droogt de geïrriteerde huid alleen maar verder uit.

Probeer niet te krabben

Probeer niet te krabben

Een geïrriteerde huid jeukt. Jeuk is namelijk een bijwerking van een huid die aan het genezen is. Dat is dus mooi, maar daarom niet minder vervelend. Toch is het van groot belang dat je niet te veel krabt. Met krabben verspreid je bacteriën en raken scheerbultjes ontstoken. Blijf je toch krabben? Kijk eens naar huidverzorging met lidocaïne. Dit stopt het jeuken.

Stap 3. Andere oplossingen

Scheren met een Braun scheerapparaat

Soms is het zo dat ondanks het feit je alle voorzorgsmaatregelen treft en alle behandelmethodes toepast, je blijft kampen met scheerirritatie. Sommige huidtypen reageren nu eenmaal overgevoelig. Is dit het geval, dan zijn er mogelijkheden om je huid door middel van een laserbehandeling permanent te verlossen van irritatie. Een dermatoloog kan je hierover voorlichten.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.849 beoordelingen