The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kevin

Wat als je overstapt van scheertechniek?

Als je overstapt naar een ander scheersysteem, kan het zijn dat je niet gelijk hetzelfde gladde scheerresultaat hebt als dat je bent gewend. Geen paniek, dat is normaal. Ik leg je hieronder uit hoe dat komt.

Waarom heb ik niet gelijk hetzelfde scheerresultaat als ik overstap van scheertechniek?

Scheren met een Philips scheerapparaat

Niet alleen jijzelf, maar ook je huid moet wennen aan een nieuwe manier van scheren. Zo zal jij waarschijnlijk een tijdje moeten oefenen om de techniek onder de knie te krijgen en zo zal je huid een reactie gaan geven. De meeste mannen merken daar niet veel van, maar soms levert dit helaas een behoorlijke portie scheerirritatie op.

Hoelang moet mijn huid wennen aan een nieuwe scheertechniek?

Scheren met een Braun scheerapparaat

Verwacht niet dat je direct hetzelfde gladde resultaat hebt dat je gewend bent. Schakel je namelijk over van een scheerkopsysteem naar een scheerbladsysteem of andersom? Dan kan het tot wel 2 weken duren voor je nieuwe scheerapparaat het resultaat geeft dat je gewend bent. Als je van scheren met een scheermesje overstapt naar elektrisch scheren, reken dan op minimaal 3 weken.

Wat doe ik om mijn huid te laten wennen aan een nieuwe scheertechniek?

Houd je huid goed schoon

Ten eerste is het van belang om je huid voldoende rust te geven. Scheer je huid niet elke dag maar geef het ook een dagje rust om te herstellen. Houd de huid schoon, door haar regelmatig te wassen. Voed daarnaast je huid door haar voldoende te hydrateren. Gebruik een actieve dagcrème of andere verzorging. Dit vult je huid weer aan met de nodige bouwstoffen, zoals vitamine E.

Wat als ik daarna nog steeds geen goed resultaat zie?

Philips Series 7000 voor de gevoelige huid

Na 3 weken neemt de irritatie af en moet de nieuwe scheertechniek het juiste scheerresultaat geven. Is dat nu niet het geval? Dan is er iets anders aan de hand. Zo kan het zijn dat je huid overgevoelig is voor de nieuwe scheertechniek die je gebruikt. In dat geval is het raadzaam om eens te kijken naar scheerapparaten die speciaal zijn ontwikkeld voor de gevoelige huid.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.739 beoordelingen