The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kevin

Hoe scheer je met een scheerbladsysteem?

Scheerapparaten met een bladsysteem scheren op een snelle en comfortabele manier een lichte, gemiddelde of zware baardgroei af. Maar dan moet je het scheerapparaat wél op de juiste manier gebruiken. Ik leg je uit hoe je dit doet.

1. Scheersysteem

De Braun Serie 9 beschikt over 5 scheerelementen

Scheerapparaten met een scheerblad werken met een blok scheermesjes dat zich onder een scheerblad met gaatjes bevindt. Dit wordt ook wel folie genoemd. Deze mesjes trillen daaronder in hoge snelheid en scheren zo haartjes af. Door die vibrerende mesjes worden haartjes omhoog gelift en tegelijkertijd geschikt voordat ze afgeschoren worden.

2. Hoe scheer je met een scheerblad?

Gezicht wassen

Stap 1 | Voorbehandeling

Voordat je start met scheren is het belangrijk dat je alles wat frictie zou kunnen veroorzaken, verwijdert. Denk aan vuilresten, haartjes en schilfers. Was je gezicht en nek met lauwwarm water. Zo maak je je huid klaar voor de scheerbeurt.

Scheren met Braun scheerapparaat

Stap 2 | Pas de juiste scheertechniek toe

Het belangrijkste bij bladscheerapparaten is dat je 'm in een juiste hoek houdt. Een hoek van 90º is ideaal. Maak altijd horizontale scheerbewegingen. Ga dus geen rondjes maken, zo beschadig je de huid.

3. Waar moet je op letten?

Scheren met Braun scheerapparaat

Stap 3 | Verdeel de druk

Het is niet nodig om hard op je huid te drukken. Bladscheerapparaten beschikken over meerdere scheerelementen die al bij een lichte druk op de huid haartjes afscheren. Verder is het belangrijk dat je niet vaak over dezelfde plek scheert. Dit veroorzaakt huidirritatie. Hoe hoger de Serie van het scheerapparaat, hoe gemakkelijker dit zal gaan.

Nabehandeling van de huid

Stap 4 | Nabehandeling

Het nabehandelen van je huid is net zo belangrijk als het scheren zelf. Zeker als je een gevoelige huid hebt. Was je huid of verzorg haar met een hydraterende creme. Zo herstelt de huid zich van microsneetjes en wondjes die tijdens het scheren ontstaan.

4. Andere tips

Afspoelen van Braun scheerapparaat

Scheren met scheergel of scheerschuim is het meest huidvriendelijk. Zorg er wel voor dat je tijdens het scheren regelmatig het scheerhoofd afspoelt onder de kraan. Alleen zo blijven de scheerbladen het beste scheerresultaat geven.

Stap je over van scheersysteem? Dan is het nodig om je huid wat tijd te geven om aan het nieuwe scheersysteem te wennen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.600 beoordelingen