The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kevin

Hoe scheer je met een kopsysteem?

Je scheert je met als doel om perfect glad te zijn. En dus wil je niet gedurende de dag nog een paar verdwaalde haren tegenkomen en al helemaal geen vervelende portie huidirritatie. Om een goed scheerresultaat te bereiken, is het belangrijk dat je het scheerapparaat op de juiste manier gebruikt. Ik leg je uit hoe je dit doet.

1. Scheersysteem

Philips Series 7000

Roterende scheerapparaten werken met 3 scheerringen die gaan draaien als je het scheerapparaat aanzet. De mesjes in deze ringen snijden de haartjes zeer dicht op de huid af. Hoe geavanceerder de shaver, hoe gemakkelijker dit zal gaan. De scheermessen beschikken in dit geval namelijk over snijsystemen, zoals GentlePrecisionPRO of V-Track Precision.

2. Hoe scheer je met een kopsysteem?

Gezicht wassen

Stap 1 | Voorbehandeling

Je begint je scheerbeurt altijd met het wassen van je huid. Gooi een plens water in je gezicht of spring even onder douche. Het water zorgt er namelijk voor dat poriën open gaan staan en je baardhaartjes omhoog gaan staan. Daarnaast is het slim om alles wat wrijving kan veroorzaken grondig te verwijderen. Denk aan viezigheid, vet en dode huidcellen.

Philips Series 9000

Stap 2 | Beginnen met scheren

Beweeg je shaver in kleine rondjes over het gezichtsoppervlak. Zo geef je de scheerkop de mogelijkheid om alle haartjes te bereiken. Start altijd met je wangen, dan je kin en eindig met de lastigere plekjes. Roterende scheerapparaten beschikken over het algemeen over een flexibele kop, dus je volgt zeer nauwkeurig de contouren je gezicht.

3. Waar moet je op letten?

Natte scheerbeurt

Stap 3 | Verdeel de druk

Je behandelt je gehele gezichtsoppervlak op dezelfde manier. Met gepaste druk blijf je kleine cirkelbewegingen maken. Druk niet te hard, want zo beschadig je je huid. Daarnaast is het ook niet handig om lang op dezelfde plek te blijven scheren. Dit veroorzaakt namelijk overbelasting of irritatie van de huid.

Nabehandeling van de huid

Stap 4 | Nabehandeling

Of je nu een gevoelige huid hebt of niet, een nabehandeling van je huid is nodig om de kans op scheerirritatie te verkleinen. Spoel je huid af met water en gebruik een vochtinbrengende crème of lotion. Zo verzorg je je huid niet alleen, maar start je je dag ook met een fris gevoel.

4. Andere tips

Afspoelen van de scheerkop

Let er op dat je geen op-en-neergaande scheerbewegingen maakt. De scheerringen zijn gemaakt om te functioneren in een ronddraaiende beweging. Bij afwijkend gebruik beschadigen de scheerringen de gezichtshuid.

Scheer je met een gel of schuim? Vergeet dan niet om na elke scheerbeweging de scheerkop af te spoelen onder de kraan.

Stap je over van scheersysteem? Dan is het nodig om je huid wat tijd te geven om aan het nieuwe scheersysteem te wennen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen