The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Daan

Vergelijk de Ring Video Doorbell Pro met de Nest Hello

Je bent op zoek naar een slimme deurbel en twijfelt sterk tussen de Ring Video Doorbell Pro en de Nest Hello. Dat is logisch, want beide deurbellen zijn slim en hebben een vergelijkbare prijs. Toch zijn er enkele verschillen, waaronder het installatiegemak en de beeldkwaliteit. In dit artikel bespreken we nog meer belangrijke verschillen, zodat jij kiest voor de beste slimme deurbel voor jou.

Ring Video Doorbell Pro

Slimme deurbel + deurbelgong | Dual band wifi | Video opname voor gebeurtenis
259,-
niet meer leverbaar
  • Dankzij de meegeleverde ontvanger hoor je op een vaste plek in huis een signaal wanneer iemand aanbelt.
  • Je sluit de Ring Pro aan op de bedrading van je huidige deurbel.
  • Wanneer iemand aanbelt, krijg je een melding op je smartphone via de app.
  • Beeldmateriaal sla je eenvoudig op in de cloud. Om deze beelden terug te kijken, betaal je een jaarlijkse bijdrage van gemiddeld € 30,-.
  • De installatie van deze slimme deurbel is moeilijk, het is verstandig om een monteur in te schakelen als je zelf niet zo handig bent.

Nest Hello

Slimme deurbel | Terugspreekfunctie en beeld | Ontvanger op smartphone
244,-
op voorraad
  • Via de Nest app op je smart device zie en praat je altijd en overal met je bezoeker voor de deur.
  • Het geluid is kraakhelder dankzij de noise en echo canceling.
  • De 4:3 HD camera laat je bezoeker van top tot teen zien en dankzij de HDR kwaliteit is het beeld heel scherp (overdag en 's avonds).
  • De installatie van deze slimme deurbel is moeilijk, het is verstandig om een monteur in te schakelen als je zelf niet zo handig bent.
  • Om alle features te gebruiken, heb je een Google Nest Aware abonnement nodig. Dit abonnement is er vanaf €50,- per jaar.

Belangrijkste verschillen tussen Ring Pro en Nest Hello

Ring Video Doorbell Pro Nest Hello
Beeldkwaliteit 1920 x 1080 1600 x 1200, HDR
Abonnementskosten Vanaf € 30,- Vanaf € 50,-
Afmetingen 11,4 x 4,7 x 2 cm 11,7 x 4,3 x 2,6 cm
Accessoires Ring Chime en gekleurde frontjes Geen accessoires
Installatie Technische kennis vereist Technische kennis vereist

Beeldkwaliteit

Beeldkwaliteit Ring Pro

Ring Pro: 1920 x 1080

Beelden van de Ring Video Doorbell Pro zijn van hoge kwaliteit. Je bekijkt via de app beeldmateriaal in hd kwaliteit met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Dat betekent dat gezichten zeer duidelijk zichtbaar zijn. De horizontale kijkhoek van 160 graden biedt een breed gezichtsveld, dus weet je zeker dat je bezoekers altijd ziet. Omdat de nachtvisie van goede kwaliteit is, zie je ook in het donker zonder problemen wie er aanbelt.

Beeldkwaliteit Nest Hello

Nest Hello: 1600 x 1200 en HDR

De beeldkwaliteit van de Nest Hello is wat beter dan die van de Ring Pro. Dat komt doordat de Nest Hello over HDR beschikt. Hierdoor zijn details en contrasten bij deze deurbel wat beter zichtbaar. Dat is vooral een voordeel als de zon fel schijnt en er veel tegenlicht is. De horizontale kijkhoek is hetzelfde als bij de Ring Pro, maar de verticale kijkhoek is groter. Degene die aanbelt is hierdoor bijna van top tot teen in beeld.

Abonnementen

Ring Protect abonnement

Ring Pro: langer terugkijken voor €3,- per maand

Bij Ring sluit je een Ring Protect abonnement af om beelden in de cloud terug te kijken. Er zijn 2 opties waarbij je 60 dagen beelden terugkijkt, wat het dubbele van Nest Aware is. Het Basic abonnement kost €3,- per maand. Het Plus abonnement is €10,- per maand. Met het duurdere abonnement bekijk je beelden van meer dan één Ring product. Dat is handig als je ook beveiligingscamera’s van Ring hebt.

Nest Aware abonnement

Nest Hello: gezichtsherkenning voor €5,- per maand

Om de gezichtsherkenning van je Nest Hello te activeren en beelden terug te kijken, sluit je een Nest Aware abonnement af. Je kiest uit 3 opties, variërend van €5,- per maand tot €30 per maand. Hoe duurder het abonnement, hoe meer dagen je terugkijkt in de cloud. Voor €5,- per maand kijk je slechts 5 dagen terug. Bij ieder Nest Aware abonnement is het mogelijk om meerdere Nest producten te koppelen.

Accessoires

Ring Chime

Ring Pro: Ring Chime en gekleurde frontjes

Bij de Ring Video Doorbell Pro wordt een Ring Chime meegeleverd. Dit is een draadloze ontvanger die je ergens in huis in een stopcontact plaatst. Dankzij deze ontvanger hoor je ook een signaal in huis wanneer iemand aanbelt, net als bij een standaard deurbel. Dat is wel zo prettig als je geen telefoon in de buurt hebt liggen. Bij de Ring Pro zitten ook 4 gekleurde frontjes. Je kiest dus zelf hoe de deurbel eruit ziet.

Nest Hello zonder accessoires

Nest Hello: Geen accessoires

De Nest Hello wordt zonder accessoires geleverd. Het is bovendien niet mogelijk om een losse ontvanger te gebruiken. Wanneer je een signaal in huis wilt horen als er iemand aanbelt, heb je dus een koppelbaar apparaat met speaker nodig. Denk bijvoorbeeld aan de Google Nest Hub. Er zitten ook geen andere frontjes bij de Nest Hello, de deurbel is slechts in één kleur beschikbaar.

Smart Home integratie

Amazon Alexa

Ring Pro: Amazon Alexa

Ring deurbellen zijn onderdeel van Amazon. Dat betekent dat de Ring Pro het beste samenwerkt met Amazon Alexa. Je gebruikt de deurbel ook met de online dienst IFTTT en met Samsung SmartThings. Integratie met Google Assistent is wel mogelijk, maar werkt minder soepel. Let op dat Ring alleen in het Engels beschikbaar is. Vind je het prettig om een Nederlandstalige app te gebruiken, dan is de Ring Pro misschien geen goede keuze.

Google Assistant

Nest Hello: Google Assistant

De Nest Hello is een product van Google. Deze deurbel werkt dus het beste met de Google Assistent. Ook IFTTT behoort tot de mogelijkheden. Inmiddels is het mogelijk om via Amazon Alexa bepaalde features te gebruiken, maar de samenwerking met Google Assistent is completer. Je koppelt de deurbel aan verschillende andere slimme producten en stuurt alles aan via de Assistent. Bovendien doe je dat gewoon in het Nederlands.

Conclusie

Hoewel beide deurbellen weinig voor elkaar onderdoen zijn er enkele verschillen. Voor een scherper beeld, grotere kijkhoek en gezichtsherkenning kies je de Nest Hello. Heb je liever lagere abonnementskosten en een draadloze ontvanger in huis? Dan kies je voor de Ring Video Doorbell Pro. Bepaal bij je keuze ook welk smart home platform je voorkeur heeft: het Engelstalige Amazon Alexa of de Nederlandstalige Google Assistant.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.123 beoordelingen