The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Daan

Hoe kies je een slimme deurbel?

Via een slimme deurbel heb je direct contact met je bezoeker en zie je hem of haar ook voor de deur staan. Dit werkt met een smartphone app, dus je hebt ook contact met bezoekers wanneer je helemaal niet thuis bent. Wanneer je kiest voor een wifi deurbel, heb je verschillende opties. Welke mogelijkheden er zijn, vertellen we in dit artikel.

Slimme deurbel kiezen

Slimme deurbel kiezen

Wanneer je zoekt naar de beste slimme deurbel voor jouw situatie, zijn er verschillende aspecten waar je op let. Vraag jezelf in ieder geval het volgende af:

  • Gebruik je een draadloze of bekabelde internetverbinding?
  • Op welke manier wil je beeldmateriaal opslaan?
  • Wil je een geluidssignaal in huis horen?
  • Ga je de deurbel zelf installeren?

Gebruik je een draadloze of bekabelde internetverbinding?

Internetverbinding deurbel

Een slimme deurbel heeft internet nodig. Je deurbel maakt verbinding via een netwerkkabel of wifi. Een bekabelde netwerkverbinding is stabieler dan een draadloze verbinding. Je moet hiervoor wel een internetkabel doortrekken tot bij de deurpost van je voordeur. Draadloos verbinden met de deurbel kost minder moeite, maar een goede wifi-ontvangst is noodzakelijk. Wanneer de wifi-ontvangst bij jouw voordeur niet goed genoeg is, verbeter je deze bijvoorbeeld met een powerline adapter in de hal.

Op welke manier wil je beeldmateriaal opslaan?

Beeldmateriaal in de cloud

Een slimme deurbel met camera maakt live foto’s of video’s van de bezoekers voor je deur, die je vervolgens in de app bekijkt. Omdat het interne geheugen van de deurbel niet groot is, heb je voor extra opslagcapaciteit meestal een cloud abonnement nodig. Hier betaal je maandelijks of jaarlijks abonnementskosten voor. Er zijn ook slimme deurbellen met een basisstation dat beelden lokaal opslaat. Het voordeel hiervan is dat je geen maandelijks terugkerend bedrag betaalt.

Wil je ook een geluidssignaal in huis horen?

Extra thuisontvangers

Bij een slimme deurbel is je smartphone de standaard ontvanger: als iemand aanbelt, krijg je een melding via de app. Je hoort dus geen geluidssignaal in huis als de deurbel gaat. Daarom is het handig om de deurbel uit te breiden met een deurbelgong. Deze draadloze ontvanger gaat in een stopcontact op een centrale plek in huis en maakt geluid wanneer iemand aanbelt. Net als bij een standaard deurbel. Niet iedere slimme deurbel is te koppelen aan een draadloze ontvanger.

Ga je de deurbel zelf installeren?

Deurbel installeren

Het installeren van een nieuwe deurbel is niet altijd eenvoudig. Vooral bij wat oudere modellen heb je vaak enige technische kennis nodig om dit goed en veilig te doen. Als je niet zo handig bent, kies je voor een plug-in model of een deurbel met batterij. Voor een bedrade installatie is het verstandig om een monteur in te schakelen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.164 beoordelingen