The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Mascha

3 factoren die het bereik van je deurbel beïnvloeden

Deurbellen met een draadloze ontvanger versturen een signaal naar de ontvanger zodra iemand aanbelt. Fabrikanten geven de maximale afstand tussen de deurbel en ontvanger aan in meters. Meestal is dit tussen de 50 en 100 meter. In de praktijk is de maximale afstand minder groot. Hier zijn verschillende redenen voor, die we in dit artikel uitlichten.

1. Betonnen muren en obstakels

Wifi bereik door betonnen muren

Het maximale bereik van een deurbel is gemeten in open veld. Bij deze meting zijn er geen obstakels aanwezig die het bereik beïnvloeden. Als de ontvanger in je huis hangt, is dat uiteraard anders. In een woning met dikke betonnen muren zal het maximale bereik een stuk lager zijn. Als een woning goed geïsoleerd is, heeft dat ook invloed op het draadloze bereik. Plaats een ontvanger met relatief weinig bereik daarom op een plek zonder obstakels.

2. Draadloze apparatuur

Wifi bereik door draadloze apparatuur

Veel apparaten in huis communiceren met elkaar via een draadloos protocol, zoals wifi of bluetooth. Het voordeel hiervan is dat je weinig losliggende kabels in huis hebt, maar al deze signalen beïnvloeden elkaar soms. In uitzonderlijke gevallen verminderen andere apparaten het bereik van je draadloze ontvanger. Plaats de ontvanger daarom niet te dicht bij andere apparatuur.

3. Andere signalen in en om het huis

Wifi bereik verstoord door andere signalen in huis

Ook elektrische apparaten zonder draadloze communicatie beïnvloeden het signaal van je deurbel en ontvanger. Neem bijvoorbeeld de magnetron of televisie. Je hebt het niet door, maar de apparaten geven doorlopend (zeer beperkt) straling af. Wanneer er te veel van deze signalen door elkaar lopen, wordt het algemene bereik lager. Bij de plaatsing van de ontvanger houd je dus ook rekening met apparaten zonder draadloze communicatie.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.328 beoordelingen