The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

3 factoren die het bereik van draadloze deurbel beinvloeden

Wanneer we het over het bereik van een deurbel hebben, dan hebben we het over het bereik tussen de deurdrukker en de ontvanger in huis. De grootte van het bereik wordt door de fabrikant standaard aangegeven en bevat meestal een afstand tussen de 50 en 75 meter. Helaas is dat in de praktijk niet altijd de afstand die geldt tussen beide elementen. Wat de verschillende redenen hiervan zijn, lees je hieronder.

1. Betonnen muren

Wifi bereik door betonnen muren

Fabrikanten meten het bereik van een deurbel altijd in open veld. Bij zo'n meting zijn er geen storende elementen aanwezig die het bereik beïnvloeden. In de praktijk is dat uiteraard anders. Neem bijvoorbeeld de betonnen muren in je woning. Hoe dikker de betonnen muren in huis zijn, hoe lager het bereik wordt. Muren van beton bevatten namelijk metalen die het bereik beïnvloeden. Naast de dikte van de muren, heb je ook te maken met de isolatie van je woning. Hoe beter het huis geïsoleerd is, hoe slechter het bereik tussen draadloze elementen wordt.

2. Draadloze apparatuur

Wifi bereik door draadloze apparatuur

Je hebt veel draadloze apparaten in huis. Deze apparaten of sensoren staan met elkaar in verbinding via een frequentie, wifi en bluetooth. Het voordeel hiervan is dat je niet te maken hebt met losliggende kabels. Het nadeel is dat alle draadloze signalen door elkaar lopen waardoor ze elkaar storen en dus ook het bereik van je deurbel. Plaats om deze reden verschillende draadloze apparaten (die niet elkaar hoeven te communiceren) in huis niet te dicht bij elkaar in de buurt.

3. Andere signalen in en om het huis

Wifi bereik verstoord door andere signalen in huis

Naast draadloze signalen, heb je in huis ook allemaal elektrische apparaten die stralen. Deze straling verstoort het signaal van je draadloze deurbel. Neem bijvoorbeeld de magnetron of televisie. Je hebt het niet door, maar de apparaten geven continu straling af. Wanneer er te veel van deze signalen door elkaar lopen, wordt het algemene bereik lager. Plaats net als bij draadloze apparaten, elektrische apparaten niet te dicht bij elkaar in de buurt.



© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.224 beoordelingen