The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door James

Hoe kies je een robotmaaier?

Je bent eruit: je wilt een robotmaaier. Dat gaat je mooi een hoop tijd schelen in het verzorgen van je gazon. Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het selecteren van een robotmaaier. Hoe je de geschikte robotmaaier voor jouw gazon kiest, lees je op deze pagina.

1. Bepaal je gazongrootte

Robotmaaier op gazon

Welke robot grasmaaier je nodig hebt, is afhankelijk van de grootte van je gazon. De gazongrootte die een robot grasmaaier aankan is afhankelijk van een combinatie van de accu, software en maaibreedte. Bij het kiezen van de beste robotmaaier voor jouw gazon, is je gazongrootte het eerste waar je op moet letten. We hebben alle robotmaaiers ingedeeld in gazonoppervlaktes, zodat jij enkel nog je totaaloppervlak moet selecteren om te kijken welke selectie maaiers daaraan voldoet.

2. Ga voor bediening met of zonder app

Robomow app

Een robotmaaier heeft aan de bovenkant een klep met daaronder het bedieningspaneel. Op dit paneel stel je het maaischema in. Sommige robotmaaiers hebben een extra bedieningsmogelijkheid, namelijk via een app. Als je robotmaaier deze toepassing heeft, stel je via de app het maaischema in of bestuur je de robotmaaier op afstand. Elk merk heeft een eigen app met diverse mogelijkheden. Aan de hand van de gazongroottes en bediening met of zonder app hebben we de Coolblue's Keuze robotmaaiers geselecteerd.

3. Kies voor extra gebruiksgemak

Robotmaaier basisstation

Robotmaaiers komen met vele gemakken en extra's. Sommige maaiers mogen in de regen rijden, terwijl andere weer een regensensor hebben die het maaiproces stopt, zodra de eerste druppeltjes vallen. Een botssensor voorkomt dat de maaier tegen bomen of andere obstakels rijdt. En is je robotmaaier voorzien van een docking station met automatisch opladen en hervatten, dan keert de robotmaaier vanzelf naar zijn laadstation als de accu bijna leeg is. Na het opladen gaat hij verder met maaien waar hij gebleven was.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 18.890 beoordelingen