The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Evany

3 manieren waarop iPhone en iPad samenwerken

De apparaten van Apple werken naadloos met elkaar samen dankzij het zogeheten Apple ecosysteem. Dit geldt ook voor iPhone en iPad. Met de 3 tips in dit artikel zorg je ervoor dat zowel iPhone als iPad een verlengstuk van elkaar worden.

Aan de slag

Handoff aanzetten iPhone

Om iPhone en iPad met elkaar samen te laten werken, voer je een aantal stappen uit. Je logt op beide apparaten in met dezelfde Apple ID, je verbindt de apparaten met hetzelfde wifi netwerk, je schakelt bluetooth en Handoff in. Handoff schakel je eenvoudig in. Ga naar ‘Instellingen’ en tik op algemeen > AirPlay en Handoff > Zet ‘Handoff’ aan.

  • Tip 1: gebruik Universeel klembord
  • Tip 2: gebruik continuïteit met Handoff
  • Tip 3: bel en ontvang oproepen

Tip 1: gebruik Universeel klembord

Universeel klembord Apple

Met het universele klembord van Apple kopieer je eenvoudig teksten, afbeeldingen en meer tussen verschillende Apple apparaten. Als je een afbeelding voor bijvoorbeeld een verslag kopieert uit Foto’s op iPhone, plak je deze eenvoudig in Pages of Notities op iPad. Vervolgens zie je boven in het scherm een melding van welk apparaat de afbeelding afkomstig is.

Tip 2: gebruik continuïteit met Handoff

Doorwerken op Apple iPad

Dankzij Handoff werk of surf je gemakkelijk verder op een ander Apple apparaat. Je typt bijvoorbeeld een mail af op iPad die je bent begonnen op iPhone. Deze functie werkt ook in Safari. Soms is het fijner om producten van een webwinkel op een groter scherm te bekijken. Je pakt op zo’n moment je iPad erbij, vervolgens zie je rechts in het dock een extra Safari icoontje. Als je hierop drukt, dan opent de pagina waar je op iPhone naar aan het kijken was.

Tip 3: bel en ontvang oproepen

Bellen met iPad

Je kunt ook met iPad bellen en gebeld worden. Dit is handig als je jouw iPhone bijvoorbeeld op stil hebt en bezig bent met iPad. Je moet dit nog wel instellen op iPhone en iPad.

  • Op iPhone: Instellingen > Telefoon > Bel via andere apparaten. In dit scherm zet je ‘Bel via andere apparaten’ en ‘Sta bellen toe via’ allebei aan.
  • Op iPad: Instellingen > Facetime > Zet hier ‘Bellen via iPhone’ aan.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen