The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Daan

Hoe kies je een smart home hub?

Een smart home hub stuurt de slimme apparaten in je huis centraal aan. De hub koppelt zo bijvoorbeeld je slimme verlichting, thermostaat of ip-camera’s aan elkaar, zodat jij ze vanuit je luie stoel bedient. Er zijn verschillende soorten smart home hubs met ieder hun eigen functionaliteiten. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het kiezen van de beste smart home hub voor jou.

Een smart home hub kiezen

Smart home hub kiezen

Iedere smart home hub heeft verschillende mogelijkheden. Bepaal voor een aantal eigenschappen je voorkeur, door jezelf het volgende af te vragen:

  • Met welk platform wil je jouw slimme producten aansturen?
  • Wil je stembediening gebruiken?
  • Heb je een hub met een beeldscherm nodig?

Kies de juiste platform ondersteuning

Platform ondersteuning

Wanneer je een hub zoekt om al jouw slimme spullen mee aan te sturen, is het belangrijk dat de hub de juiste platformen ondersteunt. Bekijk daarom met welk smart home platform jouw huidige slimme apparaten werken. Zijn je slimme thermostaat en lampen compatibel met de Google Assistent? Dan kies je bijvoorbeeld voor een Google Nest Hub. Heb je nog niet zoveel slimme spullen in huis? Houd dan bij aankoop van nieuwe apparatuur rekening met het platform van je smart home hub.

Bepaal of je stembediening gaat gebruiken

Stembediening

Bepaal voordat je een keuze maakt of je behoefte hebt aan een smart home hub met ingebouwde speaker. Deze hubs kunnen muziek afspelen en zijn met je stem of een app op je telefoon te bedienen. Hubs zonder ingebouwde microfoon bedien je alleen met de smartphone app. Het aansturen van je apparaten werkt verder op dezelfde manier. Als je het niet prettig vindt dat de microfoon van je hub continu meeluistert, is een hub zonder ingebouwde speaker het overwegen waard.

Bepaal of je een hub met beeldscherm wilt

Smart displays

Smart home hubs met een ingebouwd scherm bieden je verschillende extra mogelijkheden. Je gebruikt het scherm bijvoorbeeld om een recept te tonen of om files op de route naar je werk te zien. Niet ieder scherm heeft dezelfde functionaliteiten. Zo zijn er hubs met een ingebouwde camera voor videogesprekken en hubs die YouTube video’s af kunnen spelen. Bepaal van tevoren of je geluidskwaliteit en het schermformaat belangrijk vindt, omdat hiervoor verschillende opties zijn.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.259 beoordelingen