The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Daan

Wat is een smart home hub?

Met een smart home hub koppel je verschillende slimme producten in huis aan elkaar. Je bedient ze zo via één centraal apparaat. Het aansturen van je slimme apparaten doe je met een app, maar vaak ook met behulp van een spraakassistent. In dit artikel vertellen we je wat een smart home hub nou precies is en wat je ermee kunt.

Koppel je slimme apparaten

Een smart home hub regelt de samenwerking tussen alle slimme producten in huis. De hub koppelt namelijk alles aan elkaar. Zo communiceert een smart lamp bijvoorbeeld met je telefoon, maar ook met andere slimme apparaten. Een smart home hub stuurt alles aan via een platform, zoals Google Assistent. Het is daarom handig als al je apparaten met 1 platform compatibel zijn. Een geavanceerde smart home hub koppelt ook apparaten met verschillende platforms en communicatietechnieken aan elkaar.

Stuur alles centraal aan

Alles centraal aansturen

Omdat je een smart home hub koppelt aan tientallen andere apparaten wordt deze het hart van je slimme huis. Je hebt geen aparte apps meer nodig om bijvoorbeeld je slimme thermostaat of ip-camera aan te sturen. In plaats daarvan doe je dit met één app, geef je spraakopdrachten of gebruik je het beeldscherm van de hub. Hoe meer slimme apparaten je hebt, hoe prettiger het is om ze centraal te bedienen. Met een hub is je huis voorbereid op de toekomst.

Bedien de hub met je stem

Stembediening

Sommige smart home hubs zijn met je stem te bedienen. Bij deze hubs hoef je de app op je telefoon niet te gebruiken. Wanneer je een spraakopdracht geeft, speelt de hub muziek af of zet hij lampen voor je uit. Gangbare platforms met stembediening zijn Google Assistent en Amazon Alexa. Niet alle hubs die aan de Google Assistent te koppelen zijn, beschikken ook over spraakopties. Zo bedien je de Athom Homey niet met je stem, maar via de app.

Hubs met een beeldscherm

Hub met beeldscherm

Een smart display is een smart home hub met spraakbesturing en een ingebouwd beeldscherm. Ook met een smart display stuur je jouw slimme apparaten centraal aan, maar je hebt meer mogelijkheden. Zo zie je bijvoorbeeld direct op het scherm wie er bij je voordeur met slimme deurbel staat. Daarnaast gebruik je het scherm om recepten te lezen, een route te plannen of je agenda te bekijken. Sommige smart displays hebben een ingebouwde camera voor videogesprekken.

Geavanceerde hubs

Basisstation | Protocol: Somfy, Z-Wave, Z-Wave Plus, ZigBee | App voor iOS en Android
299,-
niet meer leverbaar

Een geavanceerde hub koppelt apparaten met verschillende platforms en communicatietechnieken aan elkaar. Hierdoor zijn met een geavanceerde hub veel meer producten aan te sturen. De Athom Homey gebruikt onder andere wifi, bluetooth, Z-Wave en Zigbee om met slimme apparatuur te communiceren. Zo zijn niet alleen bekende merken als Ring, Google of Philips Hue koppelbaar, maar ook schakelaars of rookmelders van kleinere fabrikanten.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 13.810 beoordelingen