The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Bram

Welke smart home platformen zijn er?

Om je slimme huis aan te sturen gebruik je een smart home platform. Bekende platformen zijn Google Assistent en Amazon Alexa. Deze worden het vaakst gebruikt, maar er zijn nog meer systemen om je slimme huis mee aan te sturen. In dit artikel vertellen we je welke smart home platformen er allemaal zijn.

Google, Amazon en Apple

Google Assistant

Google Assistent

De Google Assistent zit in verschillende apparaten, zoals je telefoon, tablet, smartwatch of Sonos speaker. Bovendien stuur je met een smart home hub als de Google Home of Google Nest Hub je hele huis aan. Google Assistent is op dit moment compatibel met ruim 30.000 smart producten, van meer dan 3500 verschillende merken. Dit aantal neemt snel toe.

Amazon Alexa

Amazon Alexa

Alexa is het spraakbesturingssysteem dat in een Amazon Alexa apparaat zit. Dit zijn bijvoorbeeld de Amazon Echo en Amazon Echo Show. Met Alexa stuur je zeer veel slimme apparatuur aan. Dit assortiment breidt zich net als bij Google continu uit. Momenteel zijn er namelijk al meer dan 60.000 smart producten compatibel met Amazon Alexa.

Apple HomeKit

Works with Apple HomeKit

Ben je in bezit van een iPhone, iPad of Apple Watch, dan is het HomeKit platform van Apple handig voor het aan elkaar koppelen van verschillende domotica merken. Wanneer een slimme stekker of ander domotica product werkt met HomeKit, dan is het mogelijk deze producten aan elkaar te koppelen.

Homey, IFTTT en Samsung

Homey

Athom Homey

Met de Athom Homey personaliseer je jouw smart home. Koppel geschikte, slimme producten aan de Homey en bedien alles via de Homey-app. Je hebt hier de Homey smart home hub voor nodig. Het voordeel van deze geavanceerde hub, is dat deze heel veel verschillende draadloze technieken gebruikt. Hierdoor werken vrijwel alle smart home producten met elkaar samen via de hub, ook die van minder bekende merken.

IFTTT

IFTTT

IFTTT staat voor If This, Then That. Met dit principe is het mogelijk om heel eenvoudig domotica aan elkaar te koppelen en een ketting aan reacties in gang te zetten met zogenaamde 'applets'.

Een voorbeeld van een IFTTT applet: Als je Nest thermostaat op de status Afwezig staat, schakelen je Philips Hue lampen zichzelf automatisch uit.

SmartThings

Samsung SmartThings

Samsung SmartThings compatibele producten bestuur je met behulp van de Samsung SmartThings app. Door al je producten met elkaar te verbinden heb alleen nog die app nodig. Daarmee stuur je alle slimme producten in huis aan. SmartThings heeft Google Assistant en Amazon Alexa integraties én een eigen Engelstalige spraakassistent: Bixby. Dat maakt het mogelijk om alles eenvoudig te bedienen met je stem.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.517 beoordelingen