The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Uhro

Welke smart home producten heb je nodig om energie te besparen?

Slimme producten gebruik je om energie te besparen in huis. Met verschillende producten doe je dit op verschillende manieren. In dit artikel leggen we je uit wat je nodig hebt om energie te besparen.

Slimme thermostaat

Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat leert van jouw gedrag. Zo weet deze precies wanneer hij aan en ook weer uit moet. Ook weet een slimme thermostaat het als je niet thuis bent. De verwarming gaat dan uit. Je stookt zo nooit als het niet nodig is. Hiermee bespaar je tot 30 procent op je energierekening.

Slimme radiatorknop

Met een thermostaatknop of radiatorthermostaat regel je de temperatuur per kamer. Je doet dit dankzij de app heel precies. Doordat je alleen kamers verwarmt waar dat nodig is, bespaar je nog meer. Verschillende thermostaatknoppen merken het ook als een raam open staat. De verwarming gaat dan uit, zodat je hier ook winst behaalt.

Smart lampen

Smart lamp sensor

Met smart lampen bespaar je stroom door sensoren te koppelen. Zo staan de lampen in een kamer nooit onnodig aan. Ook de app van jouw smart lampen weet of je van huis bent. De slimme verlichting gaat uit als je de deur dichttrekt. Daardoor bespaar je ook daar stroomkosten. Tot slot gebruik je timers om de lampen te automatiseren.

Slimme stekkers

Slimme stekker

Met een slimme stekker bedien je ieder apparaat op afstand. Zelfs als dit apparaat niet slim is. Koffiezetapparaat vergeten uit te zetten als je van huis gaat? Dan zet je deze op afstand nog uit met een stekker. Veel slimme stekkers meten daarnaast het stroomgebruik van aangesloten apparaten. Zo weet je snel welke apparaten er in standby veel gebruiken. Deze schakel je voortaan helemaal uit. Dat bespaar weer stroom.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.416 beoordelingen