The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dorieke

Hoe kies je een smoothie maker?

Je bent op zoek naar een smoothie maker, zodat je van vers fruit en sap een lekkere smoothie maakt. Een smoothie maker is een blender die geschikt is voor het maken van smoothies. In dit artikel nemen we verschillende eigenschappen met je door, zodat jij de beste smoothie maker voor jou kiest.

Smoothie maker kiezen

blender, 2 smoothies, fruit

Een smoothie maker is een blender waarmee je van fruit en sap een smoothie maakt. Er zijn een aantal punten waarop je let bij het kiezen van een smoothie blender, namelijk:

  • Voor hoeveel personen maak je smoothies?
  • Hoe vaak maak je smoothies?
  • Welke ingrediënten gebruik je in jouw smoothies?
  • Reinig je de smoothie maker in de vaatwasser?
  • Neem je smoothies mee voor onderweg?
  • Wil je smoothies langer vers houden?

Voor hoeveel personen gebruik je de blender?

Blender met grote blenderkan

Bij het kiezen van een smoothie blender bepaal je eerst hoeveel smoothies je tegelijk wil maken. Er zijn blenders met een inhoud van 0,6 liter waarin je 2 smoothies maakt. Maar ook blenders met een inhoud van meer dan 2 liter waar je tot wel 7 smoothies in maakt. Heb je een klein huishouden of een kleine keuken, dan is een blender met een kleine inhoud fijn. Woon jij juist met veel mensen, ga dan voor een grote blender.

Hoe vaak gebruik je de blender?

Blender, 2 smoothies

Hoe vaak je de blender gebruikt, heeft invloed op het vermogen dat je nodig hebt. Maak jij af en toe een smoothie voor jezelf en bijvoorbeeld je partner? Dan heb je genoeg aan een blender met 500 watt vermogen. Maak jij dagelijks meerdere smoothies of maak je meerdere smoothies achter elkaar? Dan is een vermogen van rond de 750 watt aan te raden.

Welke ingrediënten mix je?

Fruit in blender

Een blender met een hoger vermogen is ook geschikt om harde ingrediënten te mixen. Hou jij bijvoorbeeld van een ijskoude smoothie met ijsklontjes? Kijk dan naar een blender met een vermogen van rond de 1.000 watt. Maak je alleen smoothies van zacht fruit en sap, dan heb je voldoende aan een blender met een vermogen van 500 watt. Als je regelmatig wortels of bevroren ingrediënten mixt, ga dan voor een blender met een vermogen van rond de 750 watt.

Reinig je de blender in de vaatwasser?

blenderkan in vaatwasser

Sommige blenders zijn vaatwasmachinebestendig. Handig, voor als je 'm vaak gebruikt of een hekel hebt aan de afwas. Check van tevoren wel even welke onderdelen vaatwasserbestendig zijn. Zo heb je blenders die je helemaal uit elkaar haalt en volledig in de vaatwasser reinigt. Bij andere blenders reinig je alleen de deksel of blenderkan in de vaatwasser.

Let op: het motorblok mag nooit in de vaatwasser.

Wil je smoothies meenemen?

blender to go

Een blender to go is handig wanneer jij jouw smoothies onderweg drinkt. Bij deze blenders mix je de smoothie in een blendbeker die je vervolgens eenvoudig meeneemt, door er een to go deksel op te draaien. Zo hoef je de smoothie niet over te gieten in een losse meeneembeker.

Wil je smoothies extra lang vers houden?

vacuum blender

Een vacuüm blender zuigt alle lucht uit de blender voordat 'ie begint met mixen. Hierdoor krijg je een gladde smoothie zonder schuim, luchtbellen en stukjes. Daarbij blijven voedingsstoffen beter behouden en bederft de smoothie minder snel. Zo bewaar je de smoothie een paar uur zonder dat dit ten koste gaat van de smaak, structuur en kleur.

Dorieke
Artikel van:
Dorieke Blender specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.426 beoordelingen