The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Iris

Hulp bij het kiezen van een blender

Met een blender meng en pureer je verschillende ingrediënten tot smoothies, milkshakes, cocktails, babyvoeding, sauzen of soep. Op deze pagina leg ik uit wat de verschillen zijn tussen alle soorten blenders, en waar ieder type blender geschikt voor is. Zo kies jij gemakkelijk een blender uit die past bij jouw wensen.

Blender kiezen

Blender kiezen

Er zijn best wat zaken waarop je let wanneer je een blender uitzoekt. Wij helpen je graag op weg, zodat jij de juiste blender voor jou in huis haalt.

  • Wil je smoothies meenemen voor onderweg?
  • Wil je ook harde ingrediënten, zoals noten of ijsblokjes, mixen?
  • Vind je het behoud van vitamines belangrijk?
  • Wil je ook soep maken met jouw blender?
  • Wil je vanuit een app recepten maken met de blender?

Blender to go

Ninja blender en blendbeker gevuld met rood fruit

Gebruik je de blender voornamelijk voor het maken van smoothies en ben je vaak op pad? Dan adviseren we een blender to go. De mengbeker doet namelijk ook dienst als drinkbeker. Na het mixen draai je simpelweg de deksel op de beker en je gaat de deur uit met jouw verse smoothie. Een blender to go werkt heel eenvoudig. Je vult de mengbeker met ingrediënten en draait deze op de blender. Door de beker ingedrukt te houden, begint de blender met mixen.

Power blender

Blendtec blender gevuld met fruit en bekers met smoothies

Een power blender heeft ten minste een vermogen van 1200 watt én een tritan mengkan. Dankzij de krachtige motor, mix je hiermee ook harde ingrediënten zoals noten, ingevroren fruit en ijsblokjes. Deze blender is geschikt voor veelvuldig of professioneel gebruik. De stevige tritan mengkan is bestand tegen scheuren en barsten. Hierdoor gaat een power blender wel even mee. Gebruik de hoogste stand om ingrediënten tijdens het mixen ook meteen te verwarmen. Op deze manier maak je een verse pastasaus of soep.

Smoothie maker

Philips blender gevuld met groenten, fruit en noten

Een smoothie maker is geschikt voor wanneer je af en toe een smoothie of dipsausje maakt. Smoothie makers beschikken meestal over een grote schenkkan. Deze is gemaakt van kunststof of glas. Hierin maak je grote hoeveelheden tegelijk. Bedenk goed wat voor ingrediënten je mixt met jouw blender, want een smoothie maker is niet altijd geschikt voor ijscrushen of voor warme ingrediënten.

Vacuum blender

Philips vacuum blender gevuld met rode smoothie

Maak jij graag gezonde smoothies, met veel vitaminen en een egale structuur? Dan biedt een vacuum blender een goede uitkomst. Hiermee blend je groente en fruit zonder dat er lucht bij het geheel komt. Zo voorkom je dat de ingrediënten gaan oxideren en hierdoor vitaminen en mineralen verliezen. De vacuum blender zuigt eerst alle lucht uit de kan, voordat deze gaat blenden. De ingrediënten rekken hierdoor iets uit. Zo gaat het snijden gemakkelijker en gelijkmatiger. Ook blijft de smoothie langer vers; de kleur en structuur houdt langer aan.

Soepmaker

Soepmaker

Gebruik je de blender alleen voor het maken van soepen? Dan adviseren we een soepmaker. Vul de blender met koude ingrediënten en binnen 30 minuten staat er een warme soep klaar. De soepmakers beschikken over een kookelement waardoor de soep tijdens het pureren wordt gekookt. Sommige soepmakers beschikken over een dubbelwandige kan. Hierdoor blijft de soep langer warm wanneer je de kan op tafel zet.

Smart blender

Vitamix smart blender met smartphone

Een smart blender beschikt over een ingebouwde bluetooth verbinding. Zo bedien je de blender vanaf een afstand met je smartphone. Door de bijbehorende app te downloaden maak je gemakkelijk een keuze uit diverse programma’s, bijvoorbeeld voor het maken van smoothies, pindakaas of spreads. Volg het recept via je smartphone of tablet en voeg zelf de juiste ingrediënten toe. De blender zorgt vervolgens voor het gewenste eindresultaat.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.029 beoordelingen