The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Donato

Hoe maak ik mijn Sonos speaker klaar voor gebruik?

Het enige dat nog tussen jou en een werkende Sonos speaker in staat, is het installatieproces. Op deze pagina lees je hoe je de speaker aansluit op het stopcontact en via je wifi netwerk met je smartphone of tablet verbindt. Volg deze stappen en je bent klaar om draadloos naar muziek te luisteren.

Sonos speaker installeren in 12 stappen

Sonos speaker testen

Hieronder lees je hoe je jouw Sonos speaker installeert in 12 stappen.

Stap 1: sluit de speaker aan

Stap 2: open de app

Stap 3: selecteer setup optie

Stap 4: tik op volgende

Stap 5: kies de speaker

Stap 6: creëer een tijdelijk netwerk

Stap 7: verbind je mobiel

Stap 8: vul wachtwoord in

Stap 9: druk de knoppen op de speaker in

Stap 10: geef de speaker een naam

Stap 11: rond toevoegen af

Stap 12: registreer je Sonos systeem

Stap 1: sluit de speaker aan op het stopcontact

Stap 1: sluit de speaker aan op het stopcontact

Sluit je Sonos speaker aan op het stopcontact. Hiervoor gebruik je het meegeleverde netsnoer. Je vindt de ingang voor de kabel aan de achterkant van de speaker. Bij de One zit de ingang aan de onderkant. Het lampje van de speaker zal binnen 30 seconden groen knipperen. Gebeurt dit niet? Reset dan je speaker naar fabrieksinstellingen. Klik op de onderstaande link als je niet weet hoe je dit doet.

Stap 2: open de Sonos Controller app

Stap 2: open de Sonos Controller app

Het icoon van de app staat in het hoofdmenu van je smartphone of tablet. Open de app door erop te drukken of klikken en selecteer Nieuw Sonos-systeem installeren.

Stap 3: selecteer een setup optie

Stap 3: selecteer een setup optie

Tik in het welkomscherm op Volgende. De app vraagt nu of je een Standaard of Boost installatie wilt uitvoeren. Kies voor Standaardinstallatie.

Stap 4: tik op Volgende

Stap 4: tik op Volgende

Je ziet nu achtereenvolgens 3 schermen. Het eerste scherm bevestigt dat je een standaardinstallatie uitvoert. Het tweede scherm vraagt om de speaker aan te sluiten op netstroom. Het derde scherm vraagt om te controleren of het lampje van de speaker groen knippert. Druk in alle 3 de schermen op Volgende.

Stap 5: kies de speaker die je wilt installeren

Stap 5: kies de speaker die je wilt installeren

De app laat nu zien welke speakers klaar zijn om ingesteld te worden. Tik op je speaker en daarna op Deze speler instellen. Als de app geen speaker kan vinden, vraagt hij om aan te geven welk type speaker je wilt installeren. Selecteer hier jouw type speaker en druk op Volgende.

Stap 6: creëer een tijdelijk netwerk

Stap 6: creëer een tijdelijk netwerk

Als je speaker in de vorige stap al gevonden is, sla je deze stap over. De app vraagt of je 1 of een paar knoppen in wilt drukken. Op deze manier creëer je een tijdelijk netwerk waarmee je de speaker met je apparaat verbindt. De app laat zien welke knoppen je in moet drukken. Als je dit gedaan hebt, knippert het lichtje van de speaker. De app vraagt of je het lichtje ziet. Als je dit bevestigt, ga je naar een laadscherm. Hierop zie je dat er een tijdelijk netwerk gecreëerd wordt.

Stap 7: verbind je mobiele apparaat met het netwerk

Stap 7: verbind je mobiele apparaat met het netwerk

Als je een Android telefoon of tablet hebt, sla je deze stap over. Deze apparaten maken automatisch een verbinding met de speaker. Dit geldt ook voor apparaten die je met een Play:5 verbindt. Verbind je bijvoorbeeld een iPad met de One? Dan sluit je de Sonos app door op de Home knop te drukken. Via het instellingen scherm ga je naar het wifi menu. Tussen de lijst met beschikbare netwerken zie je Sonos. Druk op deze naam, sluit het instellingen scherm en ga terug naar de Sonos Controller app.

Stap 8: vul het wachtwoord van je wifi netwerk in

Stap 8: vul het wachtwoord van je wifi netwerk in

De app vraagt nu om het wachtwoord van je wifi netwerk. Boven het invulveld laat de app zien met welk netwerk de speaker wordt verbonden. Is dit niet jouw netwerk? Verbind je smartphone of tablet dan met het juiste netwerk. Dit doe je weer via het wifi menu, zoals beschreven in de vorige stap.

Stap 9: druk de juiste knoppen op de speaker in

Stap 9: druk de juiste knoppen op de speaker in

De speaker wordt nu verbonden met je netwerk. Dit kan enkele minuten duren. Halverwege het proces vraagt de app om een aantal knoppen in te drukken. Bij de Play:3, Play: 5 (gen 1) of Playbar druk je de pauze en volume plus knop tegelijkertijd in. Bij de Play:5 (gen 2), Sub of Playbase druk je op de Join knop die aan de achterkant of zijkant van het ontwerp zit. Deze knop lijkt op een 8 die op zijn zij ligt.

Stap 10: geef de speaker een naam

Stap 10: geef de speaker een naam

Wanneer de speaker is toegevoegd, druk je op Volgende. De app vraagt of je de speaker een naam wilt geven. Kies uit een lijst met namen of stel er zelf 1 in. Wil je meerdere speakers in verschillende kamers plaatsen? Dan is het handig om de speaker naar het type kamer te vernoemen, zoals 'Woonkamer'.

Stap 11: rond het toevoegen af

Stap 11: rond het toevoegen af

De app vraagt of je nog een speler wilt toevoegen aan je Sonos-systeem. Kies voor Niet nu. Kies in het volgende scherm voor Volgende om je speaker te registreren.

Stap 12: registreer je Sonos systeem

Stap 12: registreer je Sonos systeem

Registreer je speaker om updates te downloaden en muziekdiensten toe te voegen. Vul je mail adres in en druk op Volgende. Geef de app toegang om je locatie te gebruiken als hierom wordt gevraagd. Druk in de 2 volgende schermen op Volgende om aan te geven of de app je gebruikersgegevens mag opslaan en de installatie af te ronden.

Laatste stap: voeg eventueel een muziekdienst toe

Laatste stap: voeg eventueel een muziekdienst toe

Nu de verbinding is voltooid, kan het luisterplezier beginnen. Kies voor Muziekservice instellen om de juiste streamingdienst in te stellen. Wil je nu nog geen streamingdienst instellen? Kies dan voor Naar Sonos-menu.

Wil je weten op welke manieren je muziek naar je speaker kunt sturen? Klik dan op de onderstaande link.

Je bent klaar

Je kunt nu muziek vanaf je smartphone of tablet naar je Sonos speaker streamen. Wil je nog meer Sonos speakers toevoegen aan het systeem? Klik dan op onderstaande knop.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.575 beoordelingen