The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Hoe kies je een soundbar voor bij je tv?

Wil je het geluid van je televisie verbeteren? Dan is een soundbar een goede keuze voor jou. Met een soundbar creëer je eenvoudig een beter geluid bij je favoriete films, series en sport- of tv-programma’s. De soundbar is bovendien de ideale basis voor een thuisbioscoop of multiroomsysteem. In dit artikel geven we je advies hoe je de juiste soundbar kiest.

Een soundbar kiezen bij je tv in 5 stappen

Soundbar bij tv

Soundbars komen in alle soorten en maten. In 5 stappen kies je er één die bij jou past. Stel jezelf de volgende vragen.

Stap 1: welk merk televisie heb je?

Stap 2: welke aansluitingen heb je?

Stap 3: heb je al multiroom speakers?

Stap 4: welke geluidskwaliteit verwacht je?

Stap 5: wil je draadloos kunnen verbinden?

Welk merk televisie heb je?

Soundbar onder televisie

Als eerst bekijk je je televisie. Welk merk heb je? En hoe groot is deze? Misschien wil je hetzelfde merk soundbar of wil je er een die perfect past op het tv meubel.

Welke aansluitingen heb je?

Aansluitingen op televisie

Voordat je een soundbar kiest, kijk je naar welke aansluiting er op je tv zit. Je hebt voor een soundbar een hdmi ARC aansluiting of een optische aansluiting nodig. Hoe die eruitzien, zie je op de afbeelding. Heb je ze allebei? Kies dan voor de hdmi aansluiting. Die geeft je de beste geluidskwaliteit. Sommige tv’s soundbars hebben een 3.5 mm jack aansluiting. Je kan de 2 apparaten ook via die weg verbinden, maar dat raden we niet aan omdat je dan kwaliteitsverlies hebt.

Heb je al multiroom speakers?

Wifi speakers

Wil je door het hele huis genieten van je favoriete muziek? Kies dan voor een soundbar die je draadloos verbindt met je wifi speakers door het hele huis. Zo loop je van kamer tot kamer zonder dat de muziek onderbroken wordt. Het is belangrijk dat je kijkt naar het merk van deze multiroom speakers. Vaak kan je alleen speakers van hetzelfde merk met elkaar verbinden.

Welke geluidskwaliteit verwacht je?

Geluidskwaliteit soundbar

Bedenk van tevoren welke geluidskwaliteit je verwacht. Over het algemeen is een duurdere soundbar bijvoorbeeld van een betere kwaliteit dan een goedkopere. Om het meeste uit je nieuwe soundbar te halen, moet je rekening houden met een aantal factoren. Denk hierbij aan budget, opstelling of Dolby Atmos. Met onderstaand artikel helpen we je verder.

Wil je draadloos kunnen verbinden?

In sommige gevallen is het ook mogelijk om soundbar draadloos aan je televisie te verbinden. We raden dit eigenlijk niet aan, omdat er dan vertraging in het geluid kan optreden. Als je een soundbar en televisie van hetzelfde merk hebt, ondersteunen deze soms dezelfde technologie. In dat geval is het wel mogelijk om de tv en soundbar draadloos via bluetooth te verbinden.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.447 beoordelingen