The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lieze

Specialisten review van de AEG FSE72710P

'Uitzonderlijke droogresultaten' is wat AEG belooft met de AEG FSE72710P vaatwasser. Als ik de reviews mag geloven is het niet geheel onterecht. Om dit met mijn eigen ogen te zien, testte ik de vaatwasser. Het resultaat? Mijn vaat is erg droog. Alleen op plastic zie ik nog wat druppels. Verder vind ik de uitneembare besteklade en softspikes gebruiksvriendelijk. Lees verder waarom.

In het kort

Inbouw vaatwasser (volledig geïntegreerd) | Geschikt voor nishoogte 82- 90 cm | Energieklasse A++ | Geluidsniveau 44 dB
639,-
niet meer leverbaar
  • De uitneembare besteklade ruim ik eenvoudig uit.
  • Zeer droge borden, bekers en bestek dankzij de Airdry techniek.
  • Reinigt ook een (te) volle lading vaat dankzij de satellietsproeiarm.
  • Plastic bakjes zijn droger, maar niet volledig droog na afronding van het vaatwasprogramma.
  • Hoge wijnglazen passen niet in de bovenkorf.

Eerste indruk

Binnenkant AEG FSE72710P

Het eerste wat mij opvalt aan de AEG FSE72710P vaatwasser is de ruimte. Met plek voor 15 couverts heeft de vaatwasser meer plek voor mijn servies dan veel andere vaatwassers. Ik heb geen groot gezin, dus ik heb al deze ruimte niet per sé nodig. Als jij dat wel hebt, is de XXL vaatwasser een uitkomst. Verder maak ik eenvoudig ruimte voor een grote ovenschaal als ik de steunen in de onderste servieskorf neerklap. Hierdoor reinig ik ook aangekoekte potten en pannen in de vaatwasser.

Zeer droge vaat

Close-up aan- uitknop

Tegen het einde van het vaatwasprogramma opent de deur van de vaatwasser automatisch een aantal centimeter. Hierdoor ontstaat er een natuurlijke luchtstroom. Met deze Airdry techniek claimt AEG een 'uitzonderlijke droogprestatie'. Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben door hoe droog mijn borden, bekers en bestek zijn. Zonder af te drogen zet ik ze in mijn keukenkast. Alleen mijn plastic saladeschaal is niet volledig droog. Ik noem het een bijna uitzonderlijk droogresultaat.

Goed voor je glazen met softspikes en -grips

Glas in vaatwasser met softgrips

Bij mij thuis sneuvelen er regelmatig glazen in de vaatwasser. Daarom ben ik erg benieuwd naar de softspikes en -grips. Deze zouden ervoor zorgen dat mijn glazen niet omvallen tijdens het vaatwasprogramma. Met 1 hand zet in mijn wijnglas op de softspikes en duw ik de steel van het glas in de softgrip. De softgrip omsluit de steel volledig; het wijnglas staat erg stevig en ik weet zeker dat hij niet omvalt. Een nadeel is dat mijn lange wijnglazen niet passen.

Uitneembare besteklade

Uitneembare besteklade AEG vaatwasser

De uitneembare besteklade van de de AEG FSE72710P is simpel, maar slim. Zodra de vaatwasser het programma heeft afgerond, pak ik de besteklade op en ik loop ermee naar de besteklade in mijn keuken. Hiermee biedt AEG het gemak van een bestekmand, maar de goede reinigingsresultaten van een besteklade. Voor zover ik weet is AEG de enige met een uitneembare besteklade.

Altijd schone vaat

Satellietsproeiarm

Om het reinigingsresultaat van de AEG FSE72710P te testen, zet ik de vaatwasser bewust te vol. Waarom? Het water bereikt volgens AEG elk hoekje. Dit komt door de extra sproeiarm boven de besteklade en de satellietsproeiarm onder in de kuip. Eerlijk is eerlijk, het resultaat is beter dan ik had verwacht. Normaal is er altijd 1 beker niet volledig schoon als ik de vaatwasser te vol laad, maar nu niet. Al mijn servies is schoon.

Programma inkorten om tijd te besparen

Programma's

Om tijd te besparen heeft de AEG vaatwasser een TimeSaver functie die de programmaduur tot 50% verkort. Ik neem de proef op de som. De eerste keer draai ik het programma P3 voor sterk vervuilde vaat en duurt het bijna 3 uur. Een dag later draai ik het programma met de TimeSaver functie en doet de vaatwasser er iets meer dan anderhalf uur over. Ik bespaar niet de helft van de tijd, maar het scheelt aanzienlijk. Mijn vaat is nu wel minder droog.

Conclusie

Inbouw vaatwasser (volledig geïntegreerd) | Geschikt voor nishoogte 82- 90 cm | Energieklasse A++ | Geluidsniveau 44 dB
639,-
niet meer leverbaar

De vaatwasser is dankzij de XXL capaciteit, gebruiksvriendelijkheid en reinigings- en droogresultaten geschikt voor een groot huishouden. Ik zet de vaatwasser helemaal vol zonder dat de reinigingsresultaten verminderen. Na het programma is bijna al mijn vaat zeer droog dankzij de Airdry techniek. De uitneembare besteklade en de softspikes en - grips vind ik een uitvinding. Bestek ruim ik uit bij mijn besteklade aan de andere kant van de keuken en dankzij de softspikes vallen wijnglazen niet om.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.343 beoordelingen